Concert pascal
MOPAN Suceava

Organizată în sala ”Nadia Comăneci” a CSM Onești, chiar înainte de weekend-ul de Rusalii, cea de-a VIII-a ediție a competiției Cupa ”Nadia Comăneci” la gimnastică artistică și-a desemnat câștigătoarele, de două ori mai multe decât în anul precedent. De ce s-a dublat numărul medaliatelor la concurs și ce au declarat Nadia Comăneci, Ministrul Tineretului și Sportului și Președintele Federației Române de Gimnastică.

De două ori mai multe gimnaste medaliate

S-a încheiat a VIII a ediție a Cupei ”Nadia Comăneci” la gimnastică artistică, organizată de Fundația Nadia Comăneci și Clubul Sportiv Municipal Onești, cu sprijinul Primăriei Onești, în sala ”Nadia Comăneci” a CSm Onești. Peste 80 de gimnaste din toată țara au participat la competiție, unele dintre ele călcând pentru prima dată în sala în care s-a antrenat marea noastră campioană Nadia Comăneci.

Anul acest, concursul de la Onești a suferit unele modificări, fiind adaptat la regulamentele competiționale ale Federației Române de Gimnastică. Astfel, la concurs au participat gimnaste din următoarele categorii: junioare 3 – nivel 7-9 ani, junioare 3 – nivel 6-10 ani, junioare 2 – nivel 5-11 ani și junioare 2 – nivel 4-12 ani.

Prin urmare, și numărul medaliatelor s-a dublat în comparație cu edițiile anterioare, unde participau gimnaste din două categorii.

Clasamentul final, la individual compus, a arătat astfel:

  • Junioare II, Nivel 4

o   Locul 1 – Iordache Iris – CSA Steaua – 48,398 puncte

o   Locul 2 – Tănasă Daria – CSM Onești – 48,193 puncte

o   Locul 3 – LPS Cetate Deva – 45,966 puncte

  • Junioare II, Nivel 5

o   Locul 1 – Voloștiuc Alessia – LPS Cetate Deva – 52,065 puncte

o   Locul 2 – Tudor Aniela – CS Dinamo – 49,162 puncte

o   Locul 3 – Circiog Antonia – CS Dinamo – 46,832 puncte

  • Junioare III, Nivel 6

o   Locul 1 – Badic Adelina – CSM Onești – 52,983 puncte

o   Locul 2 – Ilinescu Diana – CSA Steaua – 50,046 puncte

o   Locul 3 – Buraga Maria – CSA Steaua – 48,683 puncte

  • Junioare III, Nivel 7

o   Locul 1 – Stancu Anastasia – CS Dinamo – 54,399 puncte

o   Locul 2 – Giușca Miriam – CSS Bârlad – 53,499 puncte

o   Locul 3 – Căldăraru Ecaterina – CSS Bârlad – 52,948 puncte.

Câștigătoarele de la individual compus, nivel 7, 6, 5 și 4, au primit câte o medalie cu chipul Nadiei, iar Fundația ”Nadia Comăneci” le-a răsplătit cu burse pe gimnastele care au urcat pe cele trei trepte ale podiumului la individual compus, la toate cele patru categorii. În plus, toate micuțele gimnaste participante s-au bucurat de surprize oferite de organizatori, parteneri și sponsori. Printre acestea, cărțile ”Nadia Comăneci – Scrisori către o tânără gimnastă” și ”Călătorie în lumea gimnasticii”, scrisă de Nicolae Vieru, le-au introdus pe micile sportive în frumoasa lume a gimnasticii românești.

Mesajul Nadiei Comăneci

Nadia Comăneci nu a putut să fie prezentă la eveniment, dar a ținut să transmită un mesaj tuturor micuțelor gimnaste, precum și părinților și antrenorilor acestora.

„Îmi pare rău că nu pot fi astăzi împreună cu voi, în sală, dar sunt cu gândul și sufletul alături de fiecare. Felicitări tuturor pentru pasiunea și implicarea în antrenamentele și competițiile de gimnastică! Mulțumesc antrenorilor și părinților că vă susțin în visul vostru și mulțumesc vouă, micuțe campioane, pentru că faceți onoare sportului românesc! Vă doresc să urcați pe prima treaptă a podiumului la campionate europene și mondiale și chiar la Olimpiadă, să fiți viitoarele zeițe ale gimnasticii mondiale, să fiți mai bune și mai renumite decât Zeița de la Montreal! Sunt foarte mândră de voi și mă simt onorată ca, prin Cupa ”Nadia Comăneci” de la Onești, să fiu parte din povestea voastră de succes!”, a transmis Nadia Comăneci, printr-un mesaj video.

În replică, Președintele Federației Române de Gimnastică i-a mulțumit Nadiei Comăneci pentru susținerea sportului românesc și a gimnasticii în mod special.

„Micile sportive, întreaga comunitate a gimnasticii românești, FRG îți mulțumesc că ne ești alături! Privim cu multă admirație la ceea ce ai fost, dar mai ales la ceea ce ești! Tu te-ai născut pentru a aduce României recunoaștere și strălucire! Susținerea ta, faptul că faci parte din povestea noastră, ne dau încredere că prin efort, pasiune și pregătire gimnastica din România va reveni în topul mondial și, mai mult, ar putea redeveni un brand românesc!”, a transmis Carmencita Constantin, Președinte al Federației Române de Gimnastică.

Ministrul Novak, prezent la Cupa ”Nadia Comăneci”

Ediția 2022 a competiției ”Nadia Comăneci” s-a bucurat de prezența ministrului Tineretului și Sportului, Eduard Novak, care le-a cu această ocazie tuturor reprezentanților autorităților locale din țară să se implice și să sprijine gimnastica românească, pentru a ajunge la nivelul înalt la care era cândva.

„Vă mulțumesc că pot să fiu aici, în această sală, în care poți să simți spiritul Nadia Comăneci, și sper ca acest spirit să vă pătrundă și să aveți motivație de a deveni campioni, să nu uitați ce rezultate s-au obținut în această sală, și câtă mândrie s-a transmis. În această sală Nadia Comăneci a reușit să pună România pe harta lumii și a reușit să promoveze România în toată lumea gimnastica, după părerea mea nu e doar a federației sau a ministerului, gimnastica este a României și trebuie să audă toți primarii din această țară că gimnastica trebuie sprijinită, pentru că gimnastica a promovat România, și de aceea trebuie să fie o idee, o ideologie, de importanță națională și o să militez pentru asta, să ajungă la urechile tuturor politicienilor, să pună osul, pentru ca gimnastica să fie iarăși ce a fost.

Probabil astăzi sunt vremuri grele, dar speranța, atitudinea vor face diferența. Noi suntem aici și vă oferim tot sprijinul nostru și vă asigur de toată deschiderea sprijinul meu, oriunde o să merg o să sprijin gimnastica și o să implic pe toată lumea să fie alături de acest sport minunat. Să aveți încredere că o să fie bine. Cu cât mai mulți simțim acest lucru și o să fim devotați acestui sport, cu atât mai mulți vom atrage spre acest sport. Ridicați-vă acum, că ați reușit atât de mulți ani să reprezentați această țară prin gimnastică, și dacă o să fim mândri de acest sport și o să avem atitudine, sunt sigur că din ce în ce mai multă lume o să creadă în acest sport. Vă mulțumesc și să câștige cei mai buni”, a spus ministrul  Eduard Novak.

Cupa ”Nadia Comăneci” – competiție de tradiție

Cupa ”Nadia Comăneci” la gimnastică artistică a fost lansată în anul 2013, la inițiativa Nadiei Comăneci, prin Fundația ”Nadia Comăneci”, și se desfășoară în fiecare an în orașul natal al Zeiței de la Montreal, municipiul Onești, cu sprijinul CSM Onești și Primăriei Onești.

În cei zece ani de la lansare, competiția a fost suspendată doar de două ori – în 2017, anul în care Cluj-Napoca a găzduit Campionatul European de Gimnastică în aceeași perioadă în care ar fi trebuit să aibă loc și Cupa ”Nadia Comăneci”, și în 2020, din cauza pandemiei SARS-Cov-2.

Cupa ”Nadia Comăneci” este inclusă în calendarul național sportiv de către Federația Română de Gimnastică, iar în 2021, a deschis anul competițional de gimnastică artistică din România.

Cupa ”Nadia Comăneci” – ediția 2022 a fost organizată de Fundația ”Nadia Comăneci” și Clubul Sportiv Municipal Onești, cu sprijinul Primăriei Onești, și s-a bucurat de susținerea Dedeman, Tymbark – Maspex România, Roserv Green Energy, Chimcomplex, Asociația Eti PC, Kaya și BlackFOX.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava