Concert pascal
MOPAN Suceava

Eugen Dumitru (76 de ani) a scris istorie în divertismentul Televiziunii Române. Toma Caragiu, Amza Pellea, Dem Rădulescu, Jean Constantin și Puiu Călinescu sunt doar câţiva dintre titanii comediei româneşti pe care îi puteţi revedea la „Gala umorului”, la TVR 2, datorită lui Eugen Dumitru, care este de aproape zece ani producătorul emisiunii, notează click.ro.

Pentru fiecare ediție a show-ului care înregistrează audiențe-record pentru TVR 2 sunt vizionate nenumărate ore de imagini unice, păstrate în Arhiva de Aur a TVR, înregistrări alb-negru şi color în care stă scrisă istoria comediei româneşti.

După o riguloasă selecţie, acestea sunt transformate în ediţiile prezentate astăzi de Corina Dănilă și Dragoș Huluba. Click! îți aduce în exclusivitate informații din culisele acestei producții.

Ați realizat deja 17 sezoane „Gala umorului”. Ce implică această muncă? Cum faceți să nu se repete momentele de umor? Câte ore petreceți la vizionarea materialelor din Arhivă?

Munca la această emisiune implică o bună cunoaştere a „Arhivei de Aur” a TVR, de a visa, ca să zic aşa, cele mai bune momente de umor, momente şi schiţe, precum şi cuplete comice devenite „antologice” în istoria de aproape 70 de ani a Televiziunii Române. Prin urmare, este aproape imposibil să nu repeţi un fragment, pe parcursul unui sezon al „Galei”, ce difuzează minimum 12 ediţii într-o grilă de programe.

Cum într-un an funcţionează  două grile, de primăvară şi de toamnă, asta înseamnă că realizăm 12×2, adică 24 ediţii de câte două ore fiecare. Îi difuzăm pe Toma Caragiu, Amza Pellea, Draga Olteanu, Stela Popescu, Dem Rădulescu, Marin Moraru, Florin Piersic, Puiu Călinescu şi lista ar putea continua pe mai multe pagini. Aceste nume ilustre ne absolvă pe noi de vina de a difuza maim ult de o dată pe an una dintre perlele lor comice.

Îmi puteţi povesti vreun moment amuzant (sau deosebit) pe care l-aţi trăit la filmările de atunci? 

Sigur că da… Îmi amintesc, de pildă, un moment amuzant, moment care a durat 21 de ani, din 1983, până în 2004… Atât a durat geneza scheciului „Aniversarea Contesei Tusalema”, care avea un cu totul alt titlu inițial, descoperit de mine, la începutul anilor ’80, pe o caseta VHS, într-un program nemţesc de Revelion.

Rolul principal din acel scheci i-ar fi venit mănuşă lui Horaţiu Mălaele. Aşa că l-am chemat pe Hora să-l vadă, l-a văzut şi… a înnebunit. Ar fi fost dispus să-l joace chiar în acel an, 1984, de Revelion. L-am calmat cu greu, pentru că nu era bine să te pui, la vremea aceea, cu cenzura ceauşistă…

Douăzeci de ani s-a ţinut de mine prietenul şi colaboratorul meu Hora, dar în sfârşit, pe baza unei adaptări pentru televiziune, semnată de mine şi de Octavian Sava, am filmat în sfârşit sceneta, avându-i în distribuţie pe Horaţiu Mălăele şi pe Coca Bloos.

A fost un succes incredibil de public, mulţi specialişti în umor punând-o, iar scena a fost pusă, alături de „Milogu’ SRL”, cu Dem Rădulescu, şi „Gârneaţă”, cu Toma Caragiu, pe primele trei locuri într-un top al producţiilor de umor din toate timpurile.

Citește articolul complet EXCLUSIV pe: https://click.ro/interviurile-click/dezvaluiri-din-arhiva-de-aur-a-televiziunii-638763.html

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Vedete
Etichete

Click!
Ziarul Click!
Îţi aduce cele mai tari exclusivităţi, vedete, actualitate, divertisment, sport

SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava