Festivalul international Ciprian Porumbescu 2024
MOPAN Suceava

O enoriașă suceveană este deranjată de faptul că la unele biserici se cere ca pe pomelnice să se scrie în dreptul persoanelor dacă sunt practicante sau nepracticante ale credinței și îi cere părerea arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic.

”Este îndreptățit obiceiul de a scrie pe pomelnice în dreptul unor nume că sunt nepracticanți (ai credinței) sau a împărți persoanele în 2 coloane, practicanți și nepracticanți? Nu ne asumăm prin aceasta o responsabilitate care i se cuvine lui Dumnezeu, aceea de a cunoaște sufletul fiecăruia?”, a întrebat enoriașa.

”Cât despre pomelnice, ele se fac pe două rubrici, într-una se scriu cei vii, iar în cealaltă, cei adormiți. Precizările la care faceți referire mi se par binevenite, pentru ca atunci când preotul proscomidește să se roage pentru îndreptarea acelei persoane”, a  răspuns înaltul prelat.

Enoriașă deranjată că la unele biserici se cere ca pe pomelnice să se scrie în dreptul persoanelor dacă sunt practicante sau nepracticante ale credinței, 8.7 out of 10 based on 10 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.7/10 (10 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava