Concert pascal
MOPAN Suceava
Galerie foto44 poze în acest set

Asociaţia de ajutorare a copiilor şi a tinerilor talentaţi şi din Sistemul de Protecţie a copilului aflat în dificultate „EUROACTIV” Suceava, Liceul cu Program Sportiv Suceava, Inspectoratul de Poliție Suceava și Asociația „Plai Străbun”, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială, Protecția Copilului Suceava, Inspectoratul de Jandarmi Suceava, Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” Suceava, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava, Asociația „Alecs Group” și Asociația „Darul Binecuvântării”, au organizat, împreună, vineri, 02.06.2023, începând cu orele 1000,  cea de-a III-a ediție a Cupei sociale județene intitulată Cupa socială „Bucurie prin Mișcare”.

Participanții Cupei socialeBucurie prin mișcare

Grupa: Centre de Asistență socială

Centrul de Servicii Sociale pentru copilul aflat în dificultate din Fălticeni

Centrul de Servicii Sociale multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate din Gura Humorului

Centrul de Servicii de protecție pentru copilul aflat în dificultate Solca

Centrul de Servicii Sociale „Micul Prinț” Suceava

Grupa: Unități școlare din mediul rural

S-au selectat elevi din mediul rural, din comunități defavorizate și de rromi, împreună cu domnul prof. Lucian Dumitriu – inspector școlar pentru rromi din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Suceava:

Școala Gimnazială „Constantin Morariu” Pătrăuți

Școala Gimnazială Vadu Moldovei

Școala Gimnazială Gulia

Școala Gimnazială Verești

Asociația „EUROACTIV”.

Peste 150 de copii au participat la acțiunea organizată pentru sărbătorirea Zilei de 1 Iunie – Ziua Internațională a Copilului de către Asociația „EUROACTIV” și Liceul cu Program Sportiv Suceava, alături de partenerii acțiunii, prin activități interactive, ateliere de lucru, culminând cu participarea la Cupa socială „Bucurie prin mișcare”, competiție la care s-au înscris și minorii din centrele de plasament și din sistemul de protecție a copilului.

Printre activitățile derulate se numără și cele de educație rutieră sau siguranță în mediul online coordonate de către reprezentanți din cadrul Poliției, care au purtat discuții interactive cu cei mici, specifice vârstei, pe teme de siguranța rutieră, siguranța în mediul școlar și siguranța lor atunci când se află singuri acasă.

La rândul lor, jandarmii suceveni au prezentat tehnica din dotare, dar și câinii de serviciu, care i-au delectat pe cei mici prin simularea unor intervenții. Salvatorii SMURD au fost și ei prezenți la activitate prin acțiuni de sprijinire și soluționare în caz de pericol al sănătății.

În cea de-a doua parte a activităților dedicate Zilei Copilului, sub organizarea Asociației „Euroactiv” și cu sprijinul IPJ Suceava și IJJ Suceava, s-a dat startul premierii Cupei sociale „Bucurie prin mișcare”.

Au fost activități încărcate cu energia specifică copilăriei, care i-au bucurat atât pe participanții la eveniment, cât și pe organizatori, menite să promoveze mișcarea în pofida altor activități antisociale, ca alternativă la acte de violență, bullying, consum de tutun, de droguri și de alcool, promovând un stil de viață sănătos prin mișcare, jocuri sportive, acțiuni în aer liber și în echipă.

Darurile pentru toți copiii au fost oferite de către:

S.C. Rocast Nord S.R.L. Suceava, S.C. Gaitano Company S.R.L. Șcheia, S.C. Alin for You S.R.L. Suceava, Sânge pentru România, S.C. MasPex S.R.L. Văleni de Munte, Kalman Distribution, S.C. Negru S.R.L. – Benzinăria Ro, S.C. Simba Invest S.R.L. Bacău, S.C. Sav-Com S.R.L. Șcheia, S.C. Expert Medical S.R.L., Grupul de Firme „Orizont” Suceava, Tipografia „Mușatinii” Suceava, S.C. Killer S.R.L.

Transportul tuturor participanților a fost asigurat de către Inspectoratul de Jandarmi Suceava și de Școala de Subofițeri Jandarmi din Fălticeni.

Masa de prânz a tuturor participanților a fost asigurată de către Restaurant Latino, prin S.C. Matelo Com S.R.L. Suceava.

Copiii au fost îndulciți și cu înghețate oferite gratuit de către S.C. Bucovina Lapte S.A. Șcheia.

Clasamentul final

Clasamentul final al competiției sociale a fost prezentat de către doamna inspector școlar prof. Narcisa-Daniela Ștefănescu – vicepreședinta Asociației „EUROACTIV”, alături de generalul de brigadă, dl. Ionel Postelnicu – inspector șef la Inspectoratul de Jandarmi al Județului Suceava.

Clasamentul final Grupă Centre de Asistență socială Grupă Unități școlare
Locul I Centrul de Servicii Sociale pentru copilul

aflat în dificultate din Fălticeni

Școala Gimnazială Gulia

 

Locul II Centrul de Servicii Sociale „Micul Prinț” Suceava Școala Gimnazială „Constantin Morariu” Pătrăuți
Locul III Centrul de Servicii Sociale multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate din Gura Humorului Școala Gimnazială Verești

 

Centrul de Servicii de protecție pentru

copilul aflat în dificultate Solca

Școala Gimnazială Vadu Moldovei

La finalul competiției, Luptătorii Serviciului Pentru Acțiuni Speciale au prezentat procedee de imobilizare și de autoapărare, copiii participând la activități sub sloganul „Fii inteligent, nu violent”.

Comisarul șef dl. Ionuț Epureanu, de la Inspectoratul de Poliție al Județului Suceava, a transmis mesaje de prevenție tuturor participanților la competiție, mesaje de prevenire a bullying-ului, de prevenire a consumului de alcool, de tutun și de droguri, dezbateri pe tema alegerii anturajului de „prieteni”, mai ales la vârste mici, siguranța pe net, conduita copiilor pentru bazele unei societăți mai bune.

Organizatorii, cu sprijinul partenerilor, au oferit tuturor participanților o excursie în perioada vacanței de vară.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava