Concert pascal
MOPAN Suceava

Exonia Holding Romania, deținătoare a Fabricilor de Ambalaje EXONIA Biodegradabile, liderul producătorilor din acest sector industrial, a trimis o scrisoare deschisă Guvernului prin care solicită includerea personalului direct productiv din industria românească, în grupul care va avea prioritate la vaccinare.

„Pandemia COVID-19 a perturbat activitatea de producție industrială din lumea întreagă. Alături de turism, transporturi și horeca, producția industrială din Romania a fost lovită dur de criza provocată de coronavirus. Urmare a contaminării unui procent a forței de muncă, capacitatea noastră de producție a scăzut, în unele perioade fiind nevoiți fie să sistăm activitatea fabricilor, fie să renunțăm la programul de lucru în trei schimburi, măsuri care au generat pe de o parte prejudicii importante, pe de altă parte imposibilitatea onorării comenzilor de ambalaje, generând grave sincope în activitatea producătorilor produselor de primă necesitate care necesită inevitabil ambalare.

Unda de șoc se resimte deja și în alte domenii, dar România va avea o imagine mai exactă a impactului abia în vară, când este așteptat ca numărul îmbolnăvirilor să scadă, după ce probabil peste un milion de angajați din economia autohtonă s-au confruntat cu riscul de a intra în șomaj sau să fie disponibilizați ca urmare a efectelor restrângerii activității.​ Indicatorii economici vor arăta deasemenea, impactul pe care industria îl resimte din cauza numărului mare de infectări în rândul lucrătorilor direct productivi.

EXONIA face apel la autorități prin intermediul unei scrisori deschise transmise domnului Florin Cîțu, Prim Ministrul României, domnului Claudiu Năsui, Ministru Economiei și domnului Vlad Voiculescu, Ministrul Sănătății, prin care solicităm, în numele tuturor producătorilor români, ca la administrarea vaccinului împotriva COVID-19, personalul direct productiv din companiile industriale să aibă prioritate, evident că, după vaccinarea personalului medical din prima linie și a categoriilor cu risc crescut. Această măsură va permite asigurarea continuității producției și livrărilor dar și menținerea locurilor de muncă”.

Grupul Exonia a fost înființat în anul 2003, deține două fabrici de ambalaje biodegradabile la Iași, cu o capacitate de producție anuală de 3500 Tone. Împreună cu partenerii din aval și amonte Exonia generează afaceri consolidate de peste 35 mil. Euro anual prin intermediul a peste 1350 de angajați.

Tiberiu Stoian

CEO Exonia

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava