Concert pascal
MOPAN Suceava
Galerie foto48 poze în acest set

„Festivalul produselor tradiţionale de post” din Adâncata a ajuns anul acesta la a treia ediţie. La ediţia de anul acesta, nu mai puţin de şaisprezece gospodine din Adâncata au prezentat aproape 20 de feluri de mâncare de post şi 12 feluri de dulciuri. Festivalul a fost organizat de preotul Bisericii de lemn Sf. Dumitru din Adâncata, Mitu Pascal, împreună cu Elena Cucu şi Viorica Rusu, cu sprijinul primarului acestei comune, Viorel Cucu.

La ediţia de anul acesta, gospodinele au gătit sarmale cu crupe, salate de fasole, vinete, ciuperci sau de cartofi, chiftele de soia, paste sau piftie cu ciuperci, mâncăruri din orez, dar şi numeroase feluri de prăjturi, dulciuri şi cozonaci de post. Toate produsele de post prezentate au fost gătite de gospodinele din Adâncata după reţetele învăţate de la bunici şi străbunici, iar potrivit organizatorilor, acest festival este organizat tocmai pentru a duce mai departe tradiţiile din această comună. Şi pentru că toate produsele tradiţionale de post au fost apreciate la fel de către participanţi, gospodinele au primit câte o diplomă de participare şi un cadou din partea organizatorilor.

După binecuvântarea bucatelor de post, preotul Mitu Pascal le-a mulţumit tuturor gospodinelor pentru modul înc are s-au implicat în a continua acest festival al produselor tradiţionale de post. „Este meritul dumneavoastră de a prezenta aceste bucate de post, făcute cu dragoste, şi de a arăta a posti nu este un lucru greu. Bucatele de post trebuie să fie simple, şi să îndemne pe cel care pofteşte la rugăciune, şi la dragoste şi iubire faţă de aproape”, a spus preotul Mitu Pascal. El a ţinut să precizeze că acest festival este organizat pentru a întări comuniunea acestei parohie, „pentru a împărtăşi din experienţa noastră şi pentru a a călători în postul acesta cu dragoste şi bunătate”.

Prezent la acest festival al produselor tradiţionale de post, primarul din Adâncata, Viorel Cucu, a apreciat în primul rând faptul că de la an la an s-a putut observa o creştere a numărului gospodinelor care vin să prezinte cele mai bune bucate de post. El a amintit că festivalul a fost organizat prima dată la iniţiativa unor gospodine din Adâncata, şi cu sprijinul preotului Mitu Pascal. „Este un lucru lăudabil pentru toate gospodinele din Adâncata, fapt pentru care le mulţumesc. Îi mulţumesc şi preotului paroh Mitu Pascal, care în fiecare an şi cu orice prilej se implică pentru a populariza şi a duce mai departe numele comunei Adâncata, şi face tot posibilul pentru ca astfel de festivaluri şi concursuri să aibă loc într-un cadru cât mai plăcut pentru locuitorii comunei”, a spus Viorel Cucu.

El le-a mulţumit celor prezenţi pentru că „în astfel de momente suntem aproape unii de alţii”, dar şi pentru că tradiţiile din comuna Adâncata sunt păstrate în continuare. „Dumneavoastră aţi fost alături de mine când aţi avut încredere şi m-aţi ales primar, şi meritaţi respectul şi mulţumirile mele. Sunteţi nişte oameni deosebiţi, mi-aţi acordat încrederea şi nu pot decât să vă mulţumesc”, a mai spus Viorel Cucu.

„Festivalul produselor tradiţionale de post” din Adâncata a ajuns la a treia ediţie, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava