Concert pascal
MOPAN Suceava

Kaufland România, un partener implicat și dedicat cauzelor Fundației Inovații Sociale Regina Maria, acordă 10.000 euro ca răspuns urgent la nevoia noastră de a înființa Divizia de îngrijiri medicale mobile pentru refugiați.Suma permite achiziționarea rapidă a unui ecograf mobil, medicamente și acoperă parțial cheltuiala cu personalul medical.

“Încă de la începutul crizei, am ales să ne implicăm acolo unde a fost nevoie de sprijin. Astfel că am dat curs acestei inițiative pentru căFundația Inovații Sociale Regina Maria este unul dintre partenerii de încredere pentru noi, derulând în ultimii ani mai multe proiecte cu impact pozitiv în viețile persoanelor nevoiașe, mai ales în timpul pandemiei. Și de această dată ne-am unit forțele într-un scop comun de întrajutorare a refugiaților din Ucraina.” a declarat Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland România și Republica Moldova

Acest proiect s-a conturat ca urmare a situației de criză declanșată de luptele dintre Rusia și Ucraina, când cetățenii ucraineni au fugit spre României pentru a-și salva viața.Echipa fundației a participat activ în acțiuni de voluntariat desfășurate în câteva centre de refugiați din apropierea Bucureștiului, având astfel posibilitatea de a identifica rapid această nevoie reală și urgentă de ajutor.

“Am remarcat căun număr semnificativ din refugiatii ajunși în centrele de tranzit aveau diferite probleme de sănătate, erau speriați, înghețați, însă aproape nici unul nu-și dorea să plece din centru la vreun spital sau vreo clinică, din teama de a nu-și pierde locul în zborul de repatriere sau spreurmătoarea destinație. Atunci ne-am decis că acum este momentul să urgentăm proiectul nostru, de a înființa o divizie de îngrijiri medicale mobile, pentru a le oferi refugiaților aflați în tranzit în centrele din București și Ilfov serviciile medicale de bază chiar în locul în care sunt găzduiți. Facem astfel apel la toți prietenii noștri, sponsori, companii care pot dona folosind faciliatea fiscală de redirecționare a impozitului pe profit, oricine doreștesă contribuie la sustinerea acestui proiect!Iubirea de semeni este mai puternică decât orice armă. Și avem încrederea că împreună putem schimba soarta acestor oameni și putem face ca răul să pară mai mic în aceste vremuri tulburi!”– Cristiana Mateoiu, Director Executiv al Fundației Inovații Sociale Regina Maria.

În ultima lună, conform cifrelor oficiale comunicate de Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, în România au ajuns peste 500.000 de refugiați ucraineni, iar în București și Ilfov s-au aflat în tranzit mii de refugiați.

Fundația și-a propus să ofere refugiaților din București și Ilfov acces la servicii medicale prin intermediul unor echipemobile de medici care să acorde consultațiiși medicamente direct la centre, dar și suport educațional și emoțional pentru copiii acestora în centrele educaționale pe care le coordonăm.

Până în acest moment, am reușit să oferim cu ajutorul unui echipaj medical susținut de fundație consultații unui numărde peste 140 de pacienți, copii și adulți, în șapte centre din București și împrejurimi.

Pentru ca acest proiect să fie extins astfel încât să răspundă unui număr cât mai mare de solicitări, este nevoie de o investiție de minim81.000 de euro, alocabili exclusiv achiziționării a 3 unități medicale, unei autoutilitare dar să acopere și cheltuielile aferente personalului medical și medicamentelor de bază.

Facem astfel apel la toți cei care pot contribui fie prin sponsorizare, SMS la 8802 pentru o donație unică în valoare de 2 euro, donând online sau completând formularul 3,5%.

Mai multe despre implicarea fundației în ajutorarea refugiatilor vedeți AICI

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava