Concert pascal
MOPAN Suceava

Grupul Rompetrol, prin programul său naţional de responsabilitate socială – “Împreună pentru fiecare” a susţinut reabilitarea cabinetului medical din Botoșana, jud. Suceava, ce acordă servicii gratuite pentru 2500 de persoane. Valoarea lucrărilor realizate cu sprijinul Rompetrol a fost de 45.000 RON.

“Fiecare inițiativă de CSR finalizată demonstrează că membrii comunităților locale au înțeles că schimbările pozitive le pot aduce doar ei, prin efort susținut și mobilizare. La Botoșana, implicarea cadrelor medicale, a reprezentanților școlii, bisericii, autorităților locale a creat premisele unui proiect sustenabil”, declară Alexey Golovin, Director Comunicare al Grupului Rompetrol.

Proiectul implementat în perioada august – noiembrie cu ajutorul voluntarilor din comunitate, a presupus refacerea instalației termice prin achiziția și instalarea unui sistem de panouri solare și a unei centrale pe lemne cu calorifere, racordarea cabinetului medical la rețeaua de canalizare, dotarea cu mobilier modern și instrumentar medico-chirurgical specific activității medicinei de familie (tensiometru, negatoscop, termometre, cantar adulți și sugari, pense, seringi Guyon, tăvițe renale cu capac etc.).

O componentă semnificativă a proiectului a constat în activități de informare în comunitate pe teme de sănătate, susținute în mod voluntar de 4 lectori-asistenți de la Direcția de Sănătate Publică Suceava. Suplimentar, peste 200 de adulți și copii au beneficiat gratuit de analize pentru testarea glicemiei, colesterolului, trigliceridelor, tensiunii arteriale. La finalizarea proiectului a fost organizat și un concurs școlar privind regimul de viață sănătos, iar 80 de elevi din Botoșana au fost premiați.

“Prin realizarea acestei inițiative, am avut ocazia să învățăm despre importanța efortului colectiv în rezolvarea problemelor din jurul nostru, despre utilitatea dezvoltării atitudinii îmi pasă, a spiritului de echipă și solidarității pentru binele comunității. De asemenea, am învățat despre importanta abordării unei atitudini și a unui management responsabil din punct de vedere social al companiilor, sprijinul financiar oferit de Rompetrol fiind esențial în rezolvarea problemelor comunității din Botoșana” – Dr. Teodor Vasîlcu – coordonator proiect.

Despre “Împreună pentru fiecare”:
Programul de responsabilitate socială început în 2009 este destinat dezvoltării şi implicării comunităţilor locale prin iniţierea, susţinerea şi derularea de proiecte din domeniul sănătăţii şi al protecţiei mediului. De la debutul “Împreună pentru fiecare”, în perioada 2009 – 2012, compania a alocat pentru dezvoltarea a 71 de proiecte peste 1.000.000 USD, în toate regiunile ţării, pentru beneficiul direct al 250.000 de persoane.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava