Concert pascal
MOPAN Suceava

Guvernul a aprobat în ședința de astăzi  Hotărârea  pentru darea în administrarea Institutului Național al Patrimoniului a Casei Vârnav Liteanu din orașul Liteni, imobil înscris în Lista Monumentelor Istorice a județului Suceava, a anunțat ministrul culturii, Bogdan Gheorghiu. ”Casa boierească, ridicată în secolul al XVIII-lea, este o donație a unui descendent al domnitorului Moldovei Ioniță Sandu Sturdza, către Ministerul Culturii care a încheiat un contract de donație cu proprietarii și care a fost autorizat să accepte donația cu sarcini a acestui imobil prin Hotărârea Guvernului României din ședința din 21 mai 2020.

Clădirea de patrimoniu urmează să parcurgă un amplu proces de restaurare și să devină un centru de pregătire pentru restauratori, coordonat de INP, care să contribuie la dezvoltarea și consolidarea meseriilor implicate în protejarea patrimoniului arhitectural, dar și la specializarea profesioniștilor din muzee și instituții de cercetare”, a explicat Gheorghiu.

Guvernul a aprobat  darea în administrarea Institutului Național al Patrimoniului a Casei Vârnav Liteanu din Liteni. Acolo se va amenaja un centru de pregătire pentru restauratori, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava