Concert pascal
MOPAN Suceava

Cu ocazia împlinirii a zece ani de la invitarea României de a adera la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord, Guvernul României reafirmă importanţa fundamentală a rolului pe care NATO l-a avut şi continuă să îl aibă pentru dezvoltarea democratică, pentru securitatea statului român şi a cetăţenilor săi.

Guvernul României subliniază ferm că respectarea angajamentelor care decurg din postura de membru al Alianţei reprezintă un obiectiv de prim rang al politicii externe şi de securitate a României.

Aderarea României la NATO a oferit posibilitatea realizării curajoase a primilor paşi în direcţia reformării politicii externe şi militare. România este recunoscătoare organizaţiei şi statelor membre pentru puternicul sprijin politic şi militar acordat în acest sens.

La zece ani de la acest moment aniversar, putem afirma cu încredere că România s-a achitat cu responsabilitate şi abnegaţie de eforturile şi responsabilităţile ei în cadrul Alianţei.

Este totodată oportunitatea de a mulţumi militarilor români, care, în teatrele de operaţiuni din Kosovo, Irak sau din Afganistan, au demonstrat atât ataşamentul României faţă de principiile şi valorile Alianţei, cât şi contribuţia directă pe care ţara noastră este decisă să o aibă.

Guvernul României va acţiona alături de partenerii săi din Alianţă în procesul de definire şi de contracarare a noilor ameninţări ale secolului XXI şi va rămâne un partener loial şi de încredere în marile proiecte ale NATO, precum edificarea proiectului Aliat de apărare antirachetă, dezvoltarea parteneriatelor şi promovarea politicii aliate a uşilor deschise. Conştient de rolul jucat de NATO în raport cu ţara noastră, Guvernul României este decis să contribuie la menţinerea rolului Alianţei de factor major de stabilitate şi pace în spaţiul euro-atlantic, precum şi de susţinător al extinderii democraţiei în Europa.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava