În această dimineață, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de  7227 de persoane declarate vindecate de noul coronavirus. Prefectura Suceava a transmis că la nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 28 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 11 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 562 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 179 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 93 pacienți sunt în zona tampon și 290 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 179 pacienți diagnosticați Covid-19, 81 prezintă forme medii ale bolii; 22 prezintă forme ușoare, 57 prezintă forme severe; 19 prezintă forme grave și sunt internați în secția de anestezie și terapie intensivă, iar dintre aceștia 6 pacienți sunt ventilați mecanic.

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 363 paturi libere din care 41 pentru pacienți Covid-19, 218 în sectorul Non-Covid și 104 pentru zona tampon. La unitatea ATI este disponibil 1 pat liber pentru pacienți Covid. De asemenea sunt 25 ventilatoare libere din care 10 pentru pacienți Covid-19.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 90 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 6 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

La nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați un număr de 32 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 5 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

La nivelul Spitalului Municipal Vatra Dornei sunt internați un număr de 3 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și nu sunt internate persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

La nivelul Spitalului Orășenesc Gura Humorului sunt internați un număr de 10 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 1 persoană suspectă de infecție cu noul coronavirus.

În Spitalul Boli Cronice Siret sunt internați un număr de 2 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și nu sunt internate persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 71746, în ultimele 24 de ore fiind testate 673 de persoane.

Astăzi, în județ sunt în carantină 836 persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea în izolare la domiciliu se află 440 de persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 9 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 17 au câte un caz în evoluție, 39 au sub cinci cazuri în evoluție, 22 au sub zece cazuri în evoluție iar 27 au peste zece cazuri în evoluție.

În cursul zilei de astăzi, în județul Suceava sunt 1456 cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.

Prefectura Suceava a mai transmis că în cursul zilei de 30 octombrie 2020 polițiștii au desfășurat activități în context Covid 19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse 941 persoane.  De asemenea, au fost verificate 100 societăți comerciale și au fost aplicate 69 sancțiuni contravenționale, în valoare de 2500 lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție  individuală și neluarea măsurilor pentru diminuarea impactului riscurilor conform Legii nr.55/2020.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, să păstreze distanța fizică de protecție sanitară, măsurile de igienă și de conduită sanitară stabilite de către specialiști. „În această perioadă delicată este important ca fiecare dintre noi să avem o conduită socială și un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul coronavirus”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava