Concert pascal
MOPAN Suceava

Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava a întreprins în 2016 un număr de 31 măsuri de prevenire a contrabandei.  În funcție de volumul de mărfuri de contrabandă confiscate, Inspectoratul  Suceava ocupă locul 3 în clasamentul Inspectoratelor Județene de Jandarmi analizate. Conform datelor colectate, bunurile confiscate de către Inspectoratele Județene de Jandarmi sunt în proporție de peste 90 la sută ţigări și alte produse din tutun, precum și alcool și alte tipuri de produse cosmetice sau electrocasnice. Ca urmare a acestor acţiuni, 78.420 ţigări de contrabandă au fost confiscate şi 31 dosare penale au fost înregistrate.

Datele prezentate provin dintr-un studiu realizat de către Asociația InfoCons și susținut de British American Tobacco în cadrul campaniei “Stop Contrabanda! Ia atitudine” (mai multe detalii pe www.anticontrabanda.ro). Studiul evaluează rezultatele din 2016 ale acțiunilor desfățurate de principalele autorități implicate în combaterea fenomenului de contrabandă. Informaţiile prezentate în studiu au fost obţinute în baza legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public şi colectate prin intermediul chestionarelor trimise de către reprezentanții Asociației ”InfoCons” autorităţilor vizate.

Campania “Stop Contrabanda! Ia atitudine” are ca scop informarea publicului atât în legătură cu dimensiunea fenomenului contrabandei, cât și referitor la eforturile autorităților statului român pentru stoparea acestui fenomen.

Contrabanda are profunde efecte economice şi sociale, prejudiciind bugetul de stat și limitând capacitatea de dezvoltare a României. Totodată, acest fenomen reprezintă un risc pentru siguranţa naţională, contrabanda fiind adesea asociată și altor activități infracționale, putând reprezenta chiar și o sursă de finanţare pentru activităţi teroriste.

DESPRE INFOCONS

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori. Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercita-le apelând 021 9615!

DESPRE BRITISH AMERICAN TOBACCO ROMÂNIA

British American Tobacco este liderul pieței tutunului din România, al doilea mare contribuabil la bugetul de stat al României (peste 12,5 miliarde de euro plătiți doar în ultimii 10 ani) și unul dintre principalii investitori. British American Tobacco (BAT) este un angajator strategic în Romania, generând mai mult de 2.000 de locuri de muncă directe prin fabrica sa de la Ploiesti, în compania de distribuție – BAT Trading şi în centrul de servicii integrate – British American Shared Services Europe (BASSE).

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava