Concert pascal
MOPAN Suceava

La inițiativa primarului Bogdan Loghin, Consiliul Local a aprobat ca Galeria de Artă Rădăuți să poarte numele „Traian Postolache”. Tot atunci, Bogdan Loghin a propus ca la Rădăuți să demareze un proiect anual, Tabăra de Pictură „Traian Postolache” ce va decerna trofeul „PENELUL DE AUR”.

Astfel, tabăra va începe în data de 15 iunie, cu întâlnirea pictorilor la Galeria de Artă, unde, în prezența juriului, vor primi materialele pentru pictură (canvasuri, culori, pensoane, șevalet), asigurate de organizator.

Timp de o săptămână, pictorii vor participa la mese rotunde, ateliere în aer liber sau în interior, un adevărat workshop, finalizat cu o expoziție colectivă, cu lucrări ce redau orașul.

Manifestarea e înscrisă în calendarul prilejuit de Zilele municipiului Rădăuți.

În cadrul vernisajului, juriul, format din profesoara Loredana Ceică, graficianul Mihai Pînzaru PIM și  profesorul Dragoș Pătrașcu, președinte, va desemna câștigătorul trofeului „PENELUL DE AUR”, care va primi un premiu de 2.000 de lei. Pictorii participanți vor lucra în ulei, acrilic sau acuarelă și vor dona câte două lucrări Primăriei Rădăuți, contribuind la creșterea pinacotecii din cadrul Muzeului „Samuil și Eugenia Ioneț”.

„Ne-am gândit să începem cu pași mici, cu un buget modest și, deocamdată, cu artiști locali din Rădăuți, să promovăm, inițial, valorile locale. Însă această provocare trebuie să ne motiveze pentru ca, începând de anul viitor,  tabăra să devină internațională, iar trofeul nostru de la Rădăuți, unul  râvnit de toți marii artiști”, a precizat primarul Bogdan Loghin.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava