Concert pascal
MOPAN Suceava

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic și cu recunoştinţă faţă de înaintaşi sâmbătă 20 august s-a săvârșit slujba de pomenire a Episcopului Daniil Vlahovici și s-a sfinţit muzeul „Anastasie Crimca” al Mănăstirii Dragomirna, proaspăt reacreditat.

Slujba a fost oficiată de Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul împreună cu un sobor de preoți. Daniil Vlahovici, cel de al doilea episcop al Bucovinei (1789-1822) s-a mutat la cele veşnice la 20 august 1822. Ca o ultimă dorinţă a cerut ca trupul să-i fie îngropat la Mănăstirea Dragomirna, lângă Sfântul Altar al bisericii mari, pe latura de nord.  Episcopul Daniil a fost Director al Școlii catehetice de la Mănăstirea Sfântul Ilie, care și-a desfășurat activitatea în clisiarnița Mănăstirii Sfântul Ioan cel Nou. Această școală cu predare în limba română a fost transferată la Cernăuți și ridicată de Episcopul Isaia Baloșescu la gradul de Institut teologic.  Daniil Vlahovici a obținut pentru comunitatea românească dreptul de a administra Fondul religionar Greco-Oriental al Bucovinei controlat anterior de Consistoriul Catolic de la Lemberg.

Din perioada 1775-1918 în arhiva mănăstirii s-a păstrat o colecţie de peceţi parohiale care vor fi obiectul unei expoziţii amenajată în muzeul mănăstirii. Colecţia de obiecte de patrimoniu expusă în cele 3 săli amintesc de ctitorii Dragomirnei: Sfântul Paisie de la Neamţ, Mitropolitul Anastasie Crimca şi Domnitorul Miron Barnovschi.

La eveniment a  participat și ambasadorul Serbiei la București.

La Mănăstirea Dragomirna a fost sfinţit muzeul „Anastasie Crimca” și s-a săvârșit slujba de pomenire a Episcopului Daniil Vlahovici, 10.0 out of 10 based on 3 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava