Concert pascal
MOPAN Suceava

Înaltpreasfințitul Parinte Arhiepiscop Pimen, alaturi de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat duminică, 14 aprilie 2019, Sfânta Liturghie la catedrala orașului Gura Humorului. La final, s-a savârșit Trisaghionul la mormântul preotului Vasile Nuțu.Credincioșii au avut prilejul duminică, 14 aprilie 2019, să participe la Sfânta Liturghie săvârșită în Catedrala cu hramurile „Nașterea Maicii Domnului” și „Sfinții Români” a Parohiei „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Gura Humorului. La orele dimineții, ierarhul a fost întâmpinat de enoriași cu pâine și sare în fața locașului de închinăciune.

A urmat Sfânta Liturghie oficiată de ierarhul de la Suceava împreună cu un sobor de preoți și diaconi. Alături de Înaltpreasfinția Sa au mai slujit parintele Minu Mititelu, protopop al Protopopiatului Suceava 2, parintele Vasile Irimia, protopop emerit al Protopopiatului Suceava 1, arhimandritul Iustin Dragomir, starețul Manastirii Bogdana, dar și alți slujitori al Sfântului Altar. Împreună cu cei prezenți s-a rugat și stavrofora Gabriela Platon, stareța Manastirii Voronet. Numeroși credincioși de toate vârstele au primit Trupul și Sângele Mântuitorului Hristos. În cuvântul de învațatură adresat cu acest prilej, IPS Parinte Pimen a facut referire la viața Sfintei Maria Egipteanca, despre care face amintire Biserica în Duminica a V-a din Postul Mare. În același timp, ierarhul a apreciat prezenta numeroasa a copiilor care își aduc aportul în actul liturgic din catedrala orașului Gura Humorului. La rândul sau, parintele paroh Mircea Nuțu a mulțumit Arhipastorului Eparhiei Sucevei și Radauților pentru că a slujit Sfânta Liturghie. De asemenea, preotul Mircea Nuțu a menționat că Înaltpreasfințitul Pimen i-a încurajat mereu pe slujitorii Sfântului Altar ai Parohiei „Sfinții Împarați Constantin și Elena” pentru a-și îndeplini misiunea liturgică, social-filantropică, pastorală și administrativă, spre slava lui Dumnezeu și pentru mântuirea credincioșilor.

Programul liturgic s-a încheiat cu un Trisaghion la mormântul preotului Vasile Nuțu, aflat lângă locașul de închinaciune. Amintim că în Duminica Sfinților Români, când va fi serbat al doilea hram al catedralei din Gura Humorului, Sfânta Liturghie va fi oficiată de IPS Parinte Arhiepiscop Pimen. De asemenea, în toamna acestui an, va fi resfințită Biserica „Sfinții Împarați Constantin și Elena” din Gura Humorului, cunoscută în țară și peste hotare datorită icoanei facatoare de minuni a Maicii Domnului.

Text si Foto: Constantin Ciofu

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava