MOPAN Suceava

În cadrul seriei de evenimente „Le chanteur du mois/Cântărețul lunii”, Alianța Franceză din Suceava aduce în faţa publicului sucevean pe talentata Lizzie, o artistă cu o poveste muzicală fascinantă și un stil muzical distinct. Evenimentul online va avea loc miercuri, 8 mai 2024, ora 18:00 și este deschis publicului larg, adresându-se tuturor celor pasionați de muzica franceză și francofonă.

Lizzie este o tânără cântăreaţă franceză, cu origini și influențe muzicale variate, care a parcurs deja, de-a lungul carierei sale, diferite genuri și culturi, punând mereu accentul pe emoție și pasiune. Începând de la primele sale iubiri muzicale, Chopin și pianul, studiate la Conservatorul din Avignon, și trecând prin perioada în care s-a visat cântăreaţă de rock, Lizzie a fost mereu în căutarea unor noi forme de exprimare muzicală. Vocea unor mari artiste precum Barbara, Lhasa și Joan Baez au rezonat puternic în inima și sufletul său, îndrumând-o către muzica folk, care a devenit adevăratul sǎu teritoriu de explorare.

Un moment de transformare în viața și cariera Lizzie a fost întâlnirea cu fado-ul portughez. Acest gen muzical profund și poetic a jucat un rol esențial în viața sa, inspirând-o să exploreze limba și cultura portugheză. Studiile de portughezǎ au condus-o în inima Lisabonei, în Alfama, unde a fost absorbită complet de atmosfera și tradițiile fado-ului. Astfel, fado a devenit mai mult decât o influență muzicală, schimbându-i viața acestei artiste, cariera muzicală și modul de interpretare.

Primul său album, „Navigante”, lansat în 2015, dezvăluie o colecție de cântece franceze încărcate de sentimente și de „saudade”, un amestec de nostalgie, melancolie și plăcere. În 2016, la Paris, Lizzie pune bazele proiectului Fado Clandestino, prin care continuă să exploreze acest gen muzical, unind în mod armonios cele două culturi, franceză și portugheză.

Influențatǎ de iubirile muzicale din copilărie și mereu pasionată de folk, în 2017 formează duo-ul Louise împreună cu artista Lise Martin, împreună cu care explorează tradițiile muzicale americane.

În prezent, Lizzie se pregătește pentru lansarea celui de-al doilea album al său, continuând să navigheze pe apele muzicii şi sentimentelor, între dorință, vis și poezie. Mai multe informații despre Lizzie și despre universul său musical pot fi descoperite pe site-ul său oficial: https://www.folk-lizzie.com/.

Pentru a participa la această activitate online, persoanele interesate pot accesa link-ul https://meet.google.com/nqs-vvpi-nxc, disponibil pe pagina de Facebook și pe site-ul Alianței Franceze din Suceava.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava