Concert pascal
MOPAN Suceava

O echipă mixtă formată din polițiști ai Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și lucrători ai Gărzii Forestiere Suceava, a oprit joi pentru control, pe raza comunei Păltinoasa, autoutilitara cu semiremorcă aparținând unei societăți comerciale din comuna Bogdănești și condusă de un bărbat de 42 de ani din comuna Râșca, care transporta tocătură din lemn.

Întrucât existau neconcordanțe între volumul încărcăturii transportate și cea din avizul de însoţire, autoutilitara a fost condusă la sediul unei societăți comerciale de pe raza comunei Ilișești, unde, în urma inventarierii, a rezultat un volum de 48,73 metri steri de tocătură din lemn în plus faţă de cantitatea avizată.

În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a conducătorului auto cu amendă în cuantum de 1.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.12/1990, iar ca măsură complementară, s-a dispus confiscarea cantităţii de 48,73 metri steri de tocătură din lemn, în valoare de aproximativ 3.000 lei, ce a fost predată în custodie beneficiarului transportului, până la valorificarea de către organele fiscale.

Sâmbătă în jurul orei 12.30, o patrulă din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Vama a oprit pentru control pe DJ 176 din comuna Vatra Moldoviței, autoutilitara condusă de un bărbat de 44 de ani, din comuna Slatina, care transporta material lemnos.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la datele consemnate în avizul de însoțire, respectiv ora plecării era 05.45, iar ora opririi 12.30, polițiștii i-au solicitat detalii conducătorului auto, care a recunoscut faptul că, se află la al doilea transport, pentru care nu are documente de însoțire.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 5.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în cantitate de 9,89 m.c. lemn rotund pentru cherestea de esență rășinoase, în valoare de 3.293 lei, a fost confiscat și predat în custodie personalului silvic.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava