Concert pascal
MOPAN Suceava

La Suceava se va înființa în viitorul apropiat un Muzeu de Artă Contemporană. Anunțul a fost făcut de ministrul culturii, suceveanul Bogdan Gheorghiu, la manifestările prilejuite de împlinirea a 120 de ani de existență a Muzeului la Suceava. ”Se deschid noi fronturi muzeale la Suceava inițiate împreună cu Ministerul Culturii. Se are în vedere deschiderea unui Muzeu de Artă iar în viitor chiar este o inițiativă a mea înființarea uni Muzeu de Artă Contemporană. Vrem să deshidem mai multe fronturi la Suceava odată cu creșterea turismului în zona noastră”, a declarat Gheorghiu. El a transmis mesajul său Muzeului Bucovinei la împlinirea a 120 de ani de existență.

”Muzeul Bucovinei este nu numai o instituție, ci și un simbol în ceea ce privește contribuția avută la cercetarea, conservarea, restaurarea și valorificarea patrimoniului cultural național, constituind un exemplu de excelență în muzeologie”

”Invitația de a fi astăzi la Suceava, la 120 de ani de la înființarea Muzeului Bucovinei m-a onorat profund.

În primul rând vreau să felicit Consiliul Județean reprezentat de domnul președinte Gheorghe Flutur, dar și echipa Muzeului Bucovinei reprezentată de domnul manager Emil Ursu pentru proiectele realizate de-a lungul timpului, dar și pentru organizarea acestui eveniment, în preajma zilei care marchează Unirea Principatelor Române. Muzeul Bucovinei este nu numai o instituție, ci și un simbol în ceea ce privește contribuția avută la cercetarea, conservarea, restaurarea și valorificarea patrimoniului cultural național, constituind un exemplu de excelență în muzeologie. De aceea, de Ziua Culturii Naționale, pe 15 ianuarie, la propunerea Ministerului Culturii, Președintele României, domnul Klaus Iohannis a conferit Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor Muzeului Bucovinei. Acesta reprezintă la nivel național, cu multă onoare și responsabilitate, identitatea regională, spiritul Bucovinei și personalitățile care au scris istoria și au conturat cultura românească.
Cultura, un cumul de tradiții, istorie, influențe, trăiri și emoții, o învățăm în primul rând de la părinții și bunicii noștri. Împreună suntem mai puternici în susținerea culturii și deschiderea acesteia către oameni, către tineri cu cele mai diverse idei și credințe. Astfel, felicit autoritățile locale și mă bucură faptul că munca și eforturile de la Suceava sunt încununate de succese și proiecte concrete. Muzeul Bucovinei a înțeles că o Românie a culturii este o Românie a parteneriatelor, a respectului, a faptelor, a deschiderii către cultură”, a transmis ministrul culturii. El a primit de la Emil Ursu medalia aniversară ”Muzeul Bucovinei 120 de ani”.

„Vă asigur că medalia primită astăzi din partea Muzeului Bucovinei va avea un loc special în activitatea pe care o desfășor în calitate de ministru al culturii, dar și în sufletul meu de bucovinean”, a spus Gheorghiu.

Ministrul culturii intenționează înființarea la Suceava a unui Muzeu de Artă Contemporană, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava