Poliţiştii au aplicat mai multe sancţiuni contravenţionale la o firmă din judeţul Suceava care a livrat lemne fără provenienţă legală. În perioada 13 – 16 martie 2018, polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava, în cooperare cu specialiștii Gărzii Forestiere Suceava, au efectuat un control la o societate comercială din comuna Râşca, administrată de un localnic de 47 de ani, pe linia respectării normelor legale privind exploatarea, achiziţia şi debitarea materialului lemnos.

În urma controlului s-a constat faptul că firma a livrat cantitatea de 27,72 de metri cubi de lemn de foc de esență fag, în valoare de circa 3.800 lei, fără provenienţă legală. De asemene, poliţiştii au constatat că firma comis mai multe abateri de la normele legale privind modul de completare a formularelor cu regim special şi raportarea datelor în aplicaţia informatică pe linie de silvicultură.

Poliţia Suceava a informat că pentru completarea verificărilor, echipa de control a procedat la verificarea modului de exploatare de către societate a unei partizi constituită pe raza Ocolului Silvic Râşca, ocazie cu care a constatat încălcarea legislaţiei silvice în domeniul exploatării forestiere precum şi a obligaţiilor personalului silvic responsabil cu gestionarea şi reprimirea parchetelor de exploatare a masei lemnoase.

În cauză au fost aplicate patru sancţiuni contravenţionale în cuantum de 18.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010 şi confiscarea valorică a cantităţii de 27,72 m.c. lemn de foc de esență fag, în valoare de 3.825 lei şi 3 sancţiuni contravenţionale în cuantum de 14.000 lei, în sarcina personalului silvic din cadrul Ocolului Silvic Râşca, responsabil cu reprimirea parchetului de exploatare atribuit societății.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava