MOPAN Suceava

Pentru al treilea an consecutiv, militarii Detaşamentului de pompieri Rădăuţi au derulat un proiect comun cu Colegiul „Andronic Motrescu” Rădăuţi, intitulat „O meserie pentru viaţă”.

Astfel, în săptămâna „Şcoala Altfel”, un grup de 28 de elevi au desfăşurat activităţi de pregătire pe linia situaţiilor de urgenţă. Timp de câteva zile, copiii au petrecut câte 8 ore alături de pompierii militari, în subunitatea salvatorilor, iar la finalul perioadei, au fost evaluaţi privind cunoştinţele asimilate din domeniul situaţiilor de urgenţă (incendii, cutremure, accidente, inundaţii, fenomene meteo periculoase, epidemii şi epizotii)

După perioada sărbătorilor de Paşte, elevii vor desfăşura un amplu exerciţiu, la Colegiul „Andronic Motrescu” Rădăuţi, în care va fi simulată o situaţie de urgenţă, iar salvatorii învăţăcei vor fi servanţi pompieri şi paramedici SMURD. După exerciţiu, ei vor avea ocazia să prezinte colegilor lor regulilele de comportare în situaţii de urgenţă, asimilate pe timpul pregătirii.

La final, copiii vor primi din partea organizatorilor premii şi diplome, precum şi aprecierile colegilor, a cadrelor didactice şi, nu în ultimul rând, a pompierilor militari, cei care au avut grijă ca ei să aibă posibilitatea să îşi aleagă „o meserie pentru viaţă”.

 

„O meserie pentru viaţă”, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava