Concert pascal
MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean, Cătălin Nechifor, a dat asigurări în cadrul unei conferințe de presă că unul din cele trei tronsoane ale şoselei de centură a municipiului Suceava cel care face legătura între DN 2 şi DN 17 Şcheia-Pătrăuţi va fi dat în folosinţă în acest an însă e posibil ca întreaga investiţie să fie finalizată până pe 15 noiembrie. Nechifor a ţinut să arate că la şoseaua de centură se lucrează de două luni de zile susţinându-şi afirmaţiile cu imagini filmate din elicopter la cele trei tronsoane ale investiţiei. De altfel după conferinţă el a invitat presa pe teren pentru a vedea cum se lucrează. Nechifor a subliniat că în cele şase puncte de lucru deschise pe lungimea şoselei de centură îşi desfăşoară activitatea 50 de muncitori, 16 utilaje specializate şi 15 autobasculante. Potrivit şefului administraţiei judeţene, până acum la şoseaua de centură au fost investite 220 de milioane de lei şi mai este nevoie de 140 de milioane de lei pentru a fi finalizată. Pentru acest an de la bugetul de stat au fost alocate 73 de milioane de lei. Nechifor a spus că este posibil ca la rectificarea bugetară din vara acesui an Suceava să primească şi restul de bani pentru terminarea investiţiei. «Ritmul de lucru este unul foarte consistent şi asta ne face să credem că într-o perioadă destul de scurtă de timp lucrările se pot apropia de final. Principala noastră ţintă în acest an pe care o realizăm în mod categoric este legătura între DN 2 şi DN 17 dar în funcţie de capacitatea financiară şi de modul în care construim bugetul sunt premise pentru a obţine o finanţare suplimentară astfel încât inevstiţia să poată fi chiar terminată în condiţii optime în acest an. Nu vreau să mă antepronunţ însă facem demersuri în continuare pe lângă autorităţile centrale pe lângă Compania de Drumuri Naţionale şi Autostrăzi şi pe lângă Ministerul Marilor Proiecte pentru a finanţa lucrarea fără sincope », a spus Nechifor.

Nechifor recomandă liderilor locali ai PDL să iasă din birouri şi să vină pe teren pentru a vedea situaţia reală a investiţiei

Preşedintele Consiliului Judeţean a arătat că statul finanţează în acest an doar trei rute ocolitoare printre care şi ce a municipiului Suceava lucru care în opinia lui demonstrează că guvernul se preocupă de judeţul Suceava.

Nechifor a criticat modul în care PDL face opoziţie pe acest subiect invitându-i pe liderii locali ai acestui partid să iasă din birouri şi să vadă realităţile. « Am văzut în ultima perioadă foarte mulţi cetăţeni preocupaţi de acest subiect. Eu sunt foarte relaxat pentru că ştiu cum merg lucrurile. Aştept din partea celor care nu fac altceva decît să trimită comunicate presă sau să facă scandal să se obosească şi să vadă din teren care este situaţia pentru că din birou probabil că domnii de la PDL nu cunosc situaţia reală. De aceea am filmat şi de sus. Aceste teme că nu se lucrează la şoseaua de centură,că sunt trei lopeţi, un hîrleţ şi un muncitor nu sunt reale. Noi facem administraţie, facem lucruri serioase », a declarat Nechifor. Ruta ocolitoare a Sucevei, dinspre Fălticeni spre Vama Siret, care trece prin Moara, Şcheia şi Pătrăuţi, va avea o lungime de 13,2 kilometri şi va descongestiona traficul greu din municipiul reşedinţă de judeţ. Beneficiarul investiţiei care este realizată de SCCF Iaşi este Compania Naţională de Drumuri Naţionale şi Autostrăzi.

Optimism privind finalizarea șoselei de centură a Sucevei, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava