Concert pascal
MOPAN Suceava

Pe 1 decembrie, de Ziua Naţională a României, circulaţia rutieră va fi oprită timp de două ore pe bulevardul principal al Sucevei, de la sensul giratoriu din centru şi pînă la Policlinica Areni. Preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă, că traficul va fi întrerupt, cel mai probabil între orele 12.00-14.00, pentru parada militarilor şi a tehnicii militare. El a mai spus că, pe 1 decembrie, vor fi împărţite steguleţe imprimate cu primele patru strofe din imnul „Deşteaptă-te, române”, pentru a fi cîntate de participanţii la eveniment. Prezent la conferinţa de presă, primarul Sucevei, Ion Lungu, a afirmat că de Ziua Naţională vor fi oferite porţii de fasole de post, precum şi de fasole cu ciolan sau cîrnaţi.

De asemenea, prefectul Florin Sinescu a amintit că pe 1 Decembrie, traficul rutier va fi blocat timp de două ore pe bulevardul principal al Sucevei pentru organizarea paradei militare, la care vor participa structurile din judeţ ale Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Apărării Naţionale, respectiv Inspectoratul de Poliţie Judeţean, Insepctoratul Judeţean de Jandarmi, Inspectoratul pentru Situaţii de urgenţă, Poliţia de Frontieră, precum şi vânătorii de munte de la Vatra Dornei şi elevii de la Colegiul Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc.

Sinescu a explicat că traficul va fi blocat timp de două ore între sensul giratoriu din centrul Sucevei şi Policlinica din Areni. „Am identificat posibilitatea să asigurăm o rută ocolitoare astfel încât dinspre şi înspre Ipoteşti să nu fie blocat drumul. Dinspre Ipoteşti, de pe strada Mitropoliei vom asigura acces pe sens unuic pe strada Tudor Vladimirescu, după care vom crea o bandă pe contrasens pe bulevardul Ştefan cel Mare, din zona fostei cofetării Aşchiuţă spre Policlinica Areni. Iar tot ce va înseamna paradă militară o vom organiza pe celelalte trei benzi, spre magazinul Bucovina. Iar deplasarea spre Ipoteşti se va face pe strada Alexandru cel Bun”, a explicat Florin Sinescu.

Primarul Lungu a mai adăugat că pe 1 Decembrie sucevenii vor fi invitaţi să participe pentru al zecelea an consecutiv la aprinderea luminilor din bradul de Crăciun care va fi amplasat în centrul Sucevei. El a anunţat că ediţia de anul acesta a Târgului de Crăciun din Suceava va fi deschisă în data de 6 decembrie.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava