Concert pascal
MOPAN Suceava

Traficul, birocrația, piața locurilor de munca, educatia, protectia mediului, banii publici si promisiunile electorale, iata doar cateva dintre problemele carora romanii vor sa le gaseasca o rezolvare cu ajutorul tehnologiei. Peste 100 proiecte online au fost inscrise in competitia ReStart Romania de anul acesta, dintre care 61 de proiecte axate pe agregare comunitara, 17 pe crearea unei administratii publice utile cetateanului si 22 de proiecte care militeaza pentru transparenta si acces la date deschise. Printre acestea se numara harti ale accesibilitatii pentru persoanele cu dizabilitati, ghisee online locale sau nationale, platforme pentru discutarea initiativelor legislative, ghiduri de iubit sau inteles orasele in care traim sau proiecte privind retrocedarea proprietatilor confiscate in perioada comunista.

37 de proiecte au fost inscrise din Bucuresti, 5 din Iasi, 3 din Cluj Napoca, 2 din Targu Mures si cate un proiect din Alba, Arad, Fagaras, Maracineni, Craiova, Oradea, Oslo, Helsinki, Pascani, Ploiesti sau Timisoara. Proiectele strang votul comunitatii pana pe 18 octombrie. Voturile publicului se vor adauga punctajelor oferite de un juriu de lideri civici si IT pentru a alege 20 de semifinalisti. Ulterior, 7 idei finaliste vor fi ajutate sa gaseasca o echipa tehnica care sa transforme ideile intr-un prototip functional. Cele mai bune 3 prototipuri vor primi finantari in valoare de 5.000 USD pentru a se dezvolta si lansa mai departe.

ReStart Romania este o competitie in care se propun, discuta si dezvolta proiecte care promoveaza utilizarea de resurse si tehnologii online pentru rezolvarea unor probleme sociale. Afla mai multe pe www.restartromania.ro fie pe pagina de Facebook a proiectului: www.facebook.com/RestartRomania

ReStart Romania este un proiect al TechSoup Romania, realizat cu sprijinul unei finantari a Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava