Concert pascal
MOPAN Suceava
Galerie foto15 poze în acest set

Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava au organizat în cadrul programului „Şcoala Altfel” mai multe activităţi de informare preventivă şi de pregătire în domeniul situaţiilor de urgenţă.

Astfel, mii de copii din întreg judeţul au trecut pragul subunităţilor inspectoratului sucevean pentru a afla cum se desfăşoară activitatea de zi cu zi a pompierilor militari. Aceştia le-au prezentat vizitatorilor tehnica de intervenţie şi echipamentele din dotare, i-au învăţat cum să se comporte în diferite situaţii de urgenţă precum incendiile, inundaţiile, cutremurele, dar şi în cazul în care ar descoperi elemente de muniţie rămase neexplodate.

De asemenea, copiii au urmărit exerciţii demonstrative de stingere a unor incendii, salvări de la înălţime, procedee de acordare a primului ajutor şi tehnici de descarcerare. Atât cei mici cât şi cei mari s-au simţit în largul lor şi au fost receptivi la toate informaţiile. Au luat pe rând maşinile de pompieri şi s-au urcat în ele pentru a vedea aparatura şi pentru a proba echipamentul de protecţie, la final imortalizând momentul.

Una dintre cele mai mari atracţii a fost Oly – câinele salvator antrenat pentru căutarea şi salvarea oamenilor de sub dărâmături şi din incendii, şi care după executarea comenzilor s-a bucurat de îndelungi aplauze din partea tuturor.
Până la finalul săptămânii, cele nouă subunităţi de pompieri din Suceava, Fălticeni, Rădăuţi, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Gura Humorului, Siret, Solca şi Vicovu de Sus, au fost vizitate de peste 6.000 de copii şi 500 de cadre didactice de la mai multe instituţii de învăţământ, care au experimentat pentru o zi viaţa de pompier, iar tuturor celor prezenţi le-au fost distribuite flyere din cadrul campaniei naţionale de informare preventivă R.I.S.C. (Renunţă! Improvizaţiile Sunt Catastrofale), precum şi materiale realizate de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava.

Tot în cadrul acestui program, pompierii militari suceveni s-au deplasat la unităţi şcolare din judeţ, unde pe lângă activităţile de informare preventivă, au organizat exerciţii de alarmare şi evacuare în cazul producerii unui cutremur.

Printre obiectivele urmărite de inspectoratul pentru situaţii de urgenţă prin desfăşurarea acestor activităţi au fost cunoaşterea de către copii a formelor de manifestare a principalelor tipuri de risc, a măsurilor de protecţie, precum şi formarea şi dezvoltarea abilităţilor acestora privind modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă, în special la cutremure şi incendii.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava