Concert pascal
MOPAN Suceava

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a transmis că la 16 decembrie 2021, Consistoriul Eparhial Monahal al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților a propus sancționarea ieromonahului Petru (Claudiu-Petru) Geonea, pentru abaterile săvârșite, cu pedeapsa caterisirii. Potrivit aceleiași surse, aplicarea sentinței a fost amânată, așteptându-se îndreptarea acestuia.

„Constatându-se că șansele oferite slujitorului amintit au fost irosite cu bună știință, în cadrul Permanenței Consiliului Eparhial din 10 mai 2023 s-a decis caterisirea ierom. Petru Geonea, acesta pierzând astfel statutul de cleric și rămânând un simplu monah.

Luând act cu întristare și cu îngrijorare de ultimele apariții în spațiul public ale fostului ierom. Petru Geonea, în cadrul ședinței Permanenței Consiliului Eparhial Suceava din data de 19 iulie 2023, monahului Petru (Claudiu-Petru) Geonea i s-a aplicat sancțiunea de excludere din monahism și interdicția de a purta haina monahală”, se arată în comunicatul semnat de exarhatul Mănăstirilor din Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

 

Petru Ieromonahul a fost exclus din monahism și are interdicția de a purta haina monahală, 6.7 out of 10 based on 11 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.7/10 (11 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava