Concert pascal
MOPAN Suceava

Agenţia de presă a Patriarhiei Române a transmis că Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul a întâmpinat sâmbătă seara, la Mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou, reședința arhiepiscopală din Suceava, ierarhii sosiți pentru întronizarea noului arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților. Au participat stareți și starețe de la mănăstirile din zonă, oficialități locale și credincioși.

Potrivit Basilica.ro, la Suceava au sosit Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Mitropolitul Basarabiei, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, Preasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul ales al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor și Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud.

Copii îmbrăcați în costume populare le-au oferit oaspeților, în numele credincioșilor bucovineni, flori, dar și tradiționala pâine și sare, în semn de prețuire și recunoștință. După scurta ceremonie de primire, soborul s-a îndreptat spre biserica mănăstirii, unde oaspeții și gazdele s-au închinat la moaștele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava, a transmis Basilica.ro.

Reamintim că duminică, 26 iulie, Părintele Mitropolit Teofan va oficia Sfânta Liturghie în incinta mănăstirii, după care, de la 11:30 va începe ceremonia de întronizare a arhiepiscopului ales.

Sursă foto: Basilica.ro

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava