Concert pascal
MOPAN Suceava

Prefectul Mirela Elena Adomnicăi a organizat astăzi ultima conferință de presă în această calitate semnalele fiind acelea că Guvernul va hotărî eliberarea sa din funcție în ședința de săptămâna viitoare. A fost de fapt o conferință de bilanț. Un bilanț pe care l-a făcut singură fără subprefectul Silvia Boliacu, semn că aceasta va rămâne în continuare pe funcție. Bilanțul după cifrele prezentate de Mirela Adomnicăi ese unul pozitiv.

Prefectul a vorbit în primul rând de pregătirea în condiții legale și corecte a alegerilor prezidențiale și de pregătirea secțiilor de drumuri naționale pentru sezonul de iarnă. Unul dintre punctele forte ale bilanțului prefectului a vizat infrastructura de drumuri naționale din județul Suceava concluzia fiind aceea că mai bine de jumătate din rețeaua de drumuri naționale din județ a fost modernizată în perioada mandatului său, adică din martie 2017 până în prezent.

Mirela Adomnicăi a declarat că o prioritate a sa a fost aceea de a diminua numărul de accidente grave soldate cu morți. Și a reușit. După ce județul Suceava a deținut timp de șase ani consecutiv primul loc pe țară la număr de persoane decedate în accidente rutiere pe primele 10 luni ale acestui an s-a situat pe locul doi după Constanța. Bilanțul prefectului punctează rezolvarea cozilor la ghișeele de la serviciile de înmatriculări și permise auto, rezolvarea problemei materialelor de construcție primite de județul Suceava în 2008 de la Guvern pentru refacerea infrastructurii afectate de calamitățile din acea vreme și ferirea județului Suceava de boala pestei porcine ca urmare a măsurilor care au fost luate în colaborare cu Direcția Sanitar Veterinară și Poliția. Bilanțul Mirelei Adomnicăi consemnează și două regrete. Unul se referă la Mina de Uraniu de la Crucea și la faptul că nu s-a reușit închiderea acesteia cu o perioadă de conservare de șapte ani și rezolvarea problemei celor peste 300 de salariați prin pensionare anticipată în unele cazuri și plata veniturilor de completare până la pensionarea anticipată în alte cazuri. Al doilea regret vizează continuarea lucrărilor la noua Casă a Corpului Didactic din vârful dealului de la Șcheia. Adomnicăi susține că nu s-au putut aloca fonduri întrucât acolo încă nu au fost trase utilitățile sarcină care revine Primăriei Șcheia.

Prefectul la ora bilanțului: mai multe succese și doar două regrete, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava