MOPAN Suceava

Premierul Sorin Grindeanu a participat astăzi, la Viena, la o masa rotundă organizată de Camera Economică a Austriei, la care au fost invitați reprezentanții celor mai mari investitori austrieci în România.

Șeful Executivului a subliniat că Austria este importantă pentru România, în condițiile în care este al doilea investitor străin în țara noastră:  Suntem una dintre cele mai profitabile piețe pentru Austria din aceasta regiune a Europei. Faptul că multe dintre companiile austriece s-au dezvoltat atât de bine în România, este o poveste de succes care se datorează managementului dumneavoastră, dar și condițiilor prietenoase din țara noastră pentru mediul de afaceri”.

Premierul Grindeanu a prezentat măsurile luate de Guvern menite să încurajeze mediul de afaceri și dezvoltarea economică, punctând scăderea TVA de la 20% la 19%, limitarea birocrației și  reducerea cu 102 a numărului de taxe și tarife.

Președintele Camerei Economice a Austriei, Christoph Leitl a felicitat Guvernul de la București pentru creșterea economică record înregistrată de România, ceea ce dă “încredere și bunăstare cetățenilor“.

În primul trimestru al anului 2017, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut,  producția industrială s-a majorat cu peste 5%, comerțul cu amănuntul a crescut cu aproape 7%, serviciile pentru populație cu 5,6%, iar serviciile pentru întreprinderi cu 9%. De asemenea, Christoph Leitl a subliniat că Austria se află pe primul loc în ceea ce privește formarea profesională a tinerilor și a arătat disponibilitatea de a oferi  expertiză României în acest domeniu.

La evenimentul organizat de Camera Economică a Austriei au mai participat, din partea Guvernului, ministrul Economiei, Mihai Tudose, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Alexandru Petrescu, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall și ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu.Premierul Sorin Grindeanu se află astăzi în vizită la Viena, unde a avut o întrevedere cu Christian Kern, cancelarul Austriei și a participat la masa rotundă organizată de Camera Economică a Austriei. În cursul acestei zile, prim-ministrul va avea întâlniri cu reprezentanți ai companiilor austriece și cu guvernatorul landului Austria Inferioară, Johanna Mikl-Leitner.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
PNL - Lucian Harsovschi - Gheorghe Flutur
PSD - Gheorghe Soldan
Dreapta Unita - Marian Andronache
Dreapta Unita - Cristian Ilie Timoficiuc
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava