Concert pascal
MOPAN Suceava

Primăria Fălticeni continuă și în acest an acțiunile de informare a populației, instituțiilor publice și a agenților economici, în legătură cu importanța colectării selective a deșeurilor municipale și a protejării mediului. Acest demers urmărește conștientizarea necesității creșterii gradului de colectare selectivă, ceea ce contribuie la reducerea poluării cauzate de producerea și depozitarea deșeurilor, reducerea consumului de resurse naturale neregenerabile, reducerea consumului de energie și, în egală măsură, reducerea costurilor suportate de fiecare persoană în parte.

Pentru a crește gradul de colectare a deșeurilor reciclabile în Municipiul Fălticeni, administrația locală va derula și în acest an Concursul de colectare selectivă “Participă activ, colectează selectiv”, în unitățile de învățământ din Municipiul Fălticeni.  Ajuns la ediția a VI-a, concursul se va desfășura în două etape, în perioada 3 februarie – 4 decembrie 2020.  Fondul de premiere este de 182.000 de lei. Premiile se vor acorda în urma clasamentului care va fi întocmit în urma calculării cantității totale de deșeuri colectate de fiecare unitate de învățământ și a prețului estimativ al acesteia raportat la numărul de elevi al unității respective.  Premiile obținute pot fi folosite pentru dotarea claselor cu mobilier școlar, tehnică de calcul sau alte dotări necesare procesului de învățământ.

“Conform normelor legale în ceea ce privește mediul, la nivel european, toate localitățile din România sunt obligate să ajungă, la nivelul colectării selective, undeva la 40-50%. Asta ne propunem și noi prin acest proiect, măcar parțial, pentru că este un segment important al populației care poate să contribuie la acest lucru. Toate unitățile școlare vor trebui să facă dovada că au reușit să colecteze selectiv 40% din suma decontată către operatorul serviciului de salubritate. Vrem să impulsionăm colectarea selectivă și de aceea venim cu o alocare financiară de aproape 200.000 de lei pentru derularea acestui concurs”, a declarat primarul Gheorghe Cătălin Coman.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava