MOPAN Suceava

Ștefan-Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, a prezentat prioritățile Președinției României la Consiliul UE în domeniul politicii comerciale, în reuniunea din 23 ianuarie a Comisiei pentru Comerț Internațional (INTA) a Parlamentului European. Prezentarea a fost urmată de o dezbatere privind principalele teme evocate de către ministrul Ștefan-Radu Oprea.

Membrii Comisiei INTA a Parlamentului European și-au manifestat interesul față de prioritățile prezentate. În cadrul dezbaterii au fost abordate cele mai importante subiecte aflate pe agenda UE în domeniul politicii comerciale, precum modernizarea Organizației Mondiale a Comerțului, relațiile comerciale UE – SUA, negocierile comerciale în curs cu diferite state terțe, implementarea eficientă a acordurilor comerciale în vigoare, cu precădere cele cu statele Parteneriatului Estic (DCFTAs), propunerile legislative care privesc comerțul internațional și viitorul relațiilor comerciale între UE și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Ștefan-Radu Oprea a apreciat interesul membrilor Comisiei INTA pentru prioritățile în domeniul comercial ale Președinției României la Consiliul UE. Comerțul va continua să ocupe un rol important pe agenda Trio-ului România – Finlanda – Croația și în special în următoarele șase luni. Pentru a face față provocărilor cu care se confruntă sistemul comercial multilateral și dificultăților aferente relațiilor comerciale în raport cu unele state terțe, Consiliul Uniunii Europene, Parlamentul European și Comisia Europeană vor fi nevoite să își coreleze acțiunile.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava