Concert pascal
MOPAN Suceava

Joi, 29 iunie, de la ora 19.00 racla cu moaștele Sfântului Ierarh Leontie de la Rădăuți și ale Sfântului Teodosie de la Brazi care se află la Mănăstirea Bogdana din Rădăuți va fi scoasă într-o procesiune pe un traseu care va fi numit ”Drumul Sfântului”. Asta cu binecuvântarea arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic. Anunțul a fost făcut de starețul Mănăstirii Bogdana, arhimandritul Irineu Lichi. ”Procesiunea o vom face cu sprijinul autorităților locale. Tradiția ne spune că drumul care ducea spre Biserca Sf. Nicolae era cunoscut sub numele de Drumul Sfântului de  aceea vom îndrăzni și noi să numim  acest traseu pe care vom emrgte cu sfintele moaște Drumul Sfântului. La prcesiune va fi prezent  PS  Damaschin Dorneanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților fiind înconjurat de  un sobor de preoți, monahi,  monahii, copiii de la Așezământul Sf. Ierarh Leontie, elevi de la școlile din oraș, autorități locale și județene”, a spus starețul Mănăstirii Bogdana. Înalta față bisericească a subliniat că la finalul procesiunii racla cu sfintele moaște va fi depusă pe un baldachin special amenajat în curtea Mănăstirii Bogdana și se va va face pentru prima dată Paraclisul Sfîntului Ierarh Leontie. ”În zuia de sâmbătă, 1 iulie,  ziua de prăznuire a Sfântului Ierarh Leontie vom săvârși slujba Sfintei Liturghii  pe scena amenajată  în curtea Mănăstirii Bogdana. Sâmbătă de ziua Sfântului vom nădăjdui să avem în mijlocul nostru pe IPS Calinic și pe PS Damaschin”,a  adăugat arh. Irineu Lichi.

”Prăznuirea Sfântului Ierarh Leontoe pe data de 1 iulie este u prilej de bucurie duhovnicească atât pentru sfânta noastră mănăstire cât și pentru toți credincioșii. În acvelași timp este și un prilej de afirmare a identității, credinței noastre ortodoxe pe aceste meleaguri biencuvântate de Dumneszeu. Ieromonahul Zaharia din  Kiev în cartea sa scrisă la 1682 spunea că ”în Rădăuți, în episcopie, Sfântul Leontie făcătorul de minuni zace cu trupul întreg…”. Și astfel de-a lungul timpului sfintele moaște ale Sfântului Ierarh Leontie au fost pentru credincioși un izvor de bucurie și de mângâiere, un  izvor de alinare. În fiecare an  de la redeschiderea Mănăstirii Bogdana din 1991 noi slujitorii împreună cu credincioșii și pelerinii ne-am rugat împreună și am adss rugăciuni de mulțumire și de recunoștință Sfântului Ierah Leontie atât în Biserica veche cum o numim noi Biserica  Sf. Nicolae cât și în Biserica închinată Sfântului Ierarh Leontie, biserică  sfințită în 2005 stareț fiind în acea perioadă arh. Iustin Dragomir o perioadă plină de realizări materiale și duhovnicești”, a mai spus Irineu Lichi.

Procesiune cu moaștele Sfântului Ierarh Leontie la Rădăuți condusă de PS Damaschin. Procesiunea va avea loc joi, 29 iunie, de la ora 19.00 pe un traseu numit ”Drumul Sfântului”, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava