Concert pascal
MOPAN Suceava

Fundația Pădurea de Mâine anunță deschiderea unei noi runde de finanțări nerambursabile în cadrul programului Comunitățile Pădurii de Mâine. Pentru anul 2024, bugetul alocat este de 150.000 de Euro, iar granturile pot ajunge la 30.000 de Euro pentru un proiect. Proiectele pot fi depuse până pe 31 martie.

A treia ediție a programului de granturi Comunitățile Pădurii de Mâine debutează pe 1 februarie 2024. Programul urmărește să stimuleze dezvoltarea durabilă a comunităților care depind de pădure din România.

„În viziunea noastră, cele mai sănătoase păduri sunt gestionate de comunități prospere, în pas cu noile tehnologii din domeniul silviculturii și protecției mediului,” explică Mihail Caradaică, directorul executiv al Fundației Pădurea de Mâine. „Aceste granturi sunt un stimulent important pentru ca actorii comunitari – ONG-uri, instituții, întreprinderi sociale și așa mai departe – să realizeze că soluțiile cu impact real pot fi găsite în fiecare comunitate și pot fi puse rapid la treabă.”

În primele două runde ale programului (2022-2023) au fost contractate 10 proiecte, cu o valoare totală a finanțărilor acordate de 2.359.820 de lei. Proiectele admise sunt în prezent în diferite faze de implementare în județele Argeș, Bacău, Brașov, Buzău, Cluj, Harghita și Satu-Mare. Acestea includ domenii precum educație, economie socială, amenajări care pun în valoare pădurile comunitare și serviciile pe care acestea le oferă și, bineînțeles, împăduriri și reîmpăduriri.

Coordonatele ediției 2024

Bugetul alocat pentru acest an este de 150.000 de Euro, iar proiectele individuale pot primi finanțări între 3.000 și 30.000 de Euro. Cofinanțarea proiectelor asigurată de beneficiari se punctează suplimentar, dar nu este obligatorie.

Proiectele pot fi depuse până pe 31 martie 2024. Evaluarea acestora va fi făcută de evaluatori profesioniști și independenți, conform strategiei programului și codului de conduită, între 1 aprilie și 31 mai 2024, urmând ca pe 15 iunie să fie anunțate rezultatele.

Mai multe informații, Ghidul Solicitantului și modelul cererii de finanțare sunt disponibile pe site-ul Fundației Pădurea de Mâine, la adresa www.padureademaine.ro/comunitati. Directorul executiv al Fundației și managerul de proiect vor oferi mai multe detalii și vor răspunde la întrebări într-un webinar Zoom ce va avea loc pe data de 1 martie, ora 19:00.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava