Concert pascal
MOPAN Suceava

Muzeul Bucovinei, prin specialiștii Serviciului Cetatea de Scaun, derulează și pe parcursul anului 2020 proiectele educaționale menite să atragă cât mai mulți copii la muzeu.

Proiectele „Lecția de 10” și „Să descoperim istoria împreună! Te provoc să citim!” au fost concepute din dorința de a apropia elevii de disciplina istorie în general, de istoria Moldovei și a Cetății de Scaun în special. Locul încărcat de istorie, unde se desfășoară aceste activități, interiorul Cetății de Scaun, Casa Custodelui, foișorul din parcul Cetății, aduce un plus în organizarea acestor proiecte educaționale.

Lecțiile de istorie din cadrul proiectului Lecția de 10 reprezintă ocazii de completare și aprofundare a culturii generale și a cunoștințelor de istorie, acestea fiind prezentate într-o manieră interactivă, atractivă pentru elevi. Cadrele didactice care doresc să participe la acest proiect, pot să aleagă una din cele 10 teme discutate în cadrul proiectului: voievozi, cetăți din Moldova, ctitorii ștefaniene, dregătorii, arme medievale, domnițe, bătălii importante, atacurile asupra Cetății de Scaun, țările vecine Moldovei medievale, Cetatea de Scaun.

Prin proiectul Să descoperim istoria împreună! Te provoc să citim!ne propunem să stimulăm apetitul copiilor pentru lectură, punând accent pe libera exprimare. În interiorul Casei Custodelui, se va amenaja o minibibliotecă cu cărți de istorie pentru toate categoriile de vârstă. Așadar, toți cei care participă la această activitate vor găsi o carte pe gustul lor. Informațiile citite din aceste cărți vor fi apoi analizate de copii împreună cu muzeografii din cadrul Serviciului Cetatea de Scaun.

Aceste activități sunt destinate elevilor din clasele I – VIII, dar și cei mai mici sunt bineveniți, informațiile dar și activitățile care completează partea teoretică fiind adaptate în funcție de vârsta fiecărui grup.

Pentru informații suplimentare despre aceste activități dar și pentru înscrieri puteți suna la numărul de telefon 0784 275 644 ( Casa Custodelui – Cetatea de Scaun a Sucevei).

â

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava