Concert pascal
MOPAN Suceava

Proiectele Primăriei municipiului Suceava prezentate de primarul Ion Lungu la Forumul Orașelor Verzi care se desfășoară în aceste zile la Brașov au foarte apreciate de cei prezenți. Cel puțin așa susține edilul șef.  Lungu care a reprezentat atât municipiul Suceava cât și Asociația Municipiilor din România a arătat că primarii sunt interesați de găsirea de soluții pentru combaterea schimbărilor climatice, pentru gestionarea crizei climatice.

”Orașele viitorului trebuie să fie orașe verzi, ecologice ,sănătoase, dezvoltate puternic. Trebuie să dezvoltăm conceptul Green City, să aducem mai mult verde în orașele noastre. Aceste lucruri se pot realiza prin îmbunătățirea calității aerului, apei și solului”, a spus Lungu. Ca  soluții, a menționat Ion Lungu, pot fi luate în considerare transportul ecologic, transportul alternativ cu biciclete și trotinete, gestionarea spatiilor verzi, amenajarea de piste pentru biciclete, iluminatul inteligent sau cartierele  multiecologice. ”Primăria municipiului Suceava a promovat și promovează în continuare proiecte pentru transformarea orașului Suceava în Oraș Verde-Green City, cum ar fi: transport ecologic integrat, autobuze și mașini electrice, transport alternativ cu biciclete și trotinete electrice, iluminat modernizat pe lămpi tip LED, la iluminatul public și în școli, încălzire pe biomasă ,energie verde, colectare  deșeuri după un model finlandez, cu platforme îngropate și semiîngropate. Suntem în curs de amenajare a unei păduri parc de 150 hectare transferată de la Guvern. Dăm în folosință un parc pe o suprafață de 15 hectare pe malul râului Suceava cu spații verzi și piste pentru bicicliști. Reabilităm clădiri cu eficiență energetică scăzută, exemplul cel mai elocvent fiind reabilitarea clădirii primăriei municipiului Suceava. Proiectele municipalității  prezentate în cadrul forumului au fost foarte apreciate de cei prezenți. Sper ca după participarea la acest forum să promovăm și alte proiecte importante pentru conceptul de oraș verde”, a declarat Ion Lungu.

Forumul Orașelor Verzi se desfășoară la Brașov în perioada 9-11 septembrie la inițiativa municipiului Brașov ,sub înaltul Patronaj al Președinției României. Participă reprezentanți ai Președinției, ai  Guvernului, ai ambasadelor Franței, Suediei, Elveției, ai autorităților publice locale primari ,reprezentanți ai  Consiliilor Județene și specialiști în domeniu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava