Concert pascal
MOPAN Suceava

Asociația pentru Conservarea Vieții Sălbatice și Regia Națională a Pădurilor-Romsilva șiAdministrația Parcului Național Călimani R.A., au implementatîn această vară proiectul: Ecoturism și educație ecologică în Parcul Național Călimani. Acest proiect face parte din cadrul programului Spații Verzi, finanțat de MOL Romania și Fundația pentru Parteneriat.

Prin intermediul acestuia, organizatorii au reusitcontinuarea programului de educație ecologică pentru elevii comunităților din destinația de ecoturism Țara Dornelor și îmbunătățirea experienței de vizitare a Parcului Național Călimani. Printre activitățile derulate în cadrul acestui peoiect, putem aminti:

1. Dezvoltarea pepinierei educative amenajată în curtea Centrului de Vizitare al Parcului Național Călimani, prin implicarea elevilor școlilor partenere din destinație. În urmă cu doi ani, tot prin intermediul programului Spații Verzi, elevii Școlilor Gimnaziale din comunele Panaci și Șaru Dorneiau plantat puieți de molid în acestă mini-pepinieră. Anul acesta, alți elevi din Țara Dornelor au luat parte la dezvoltarea pepinierei, învățând, prin activități practice, etapele de viață ale unui arbore.

2. Organizarea zilei Parcului Național Călimani, pe data de 23 iunie a.c.. În acest an datorită condiițiilor deosebite create de pandemie, cu ocazia zilei parcului au fost organizate tururi ghidate pe poteca tematică din fosta exploatare de sulf. De asemenea o parte din elevii școlilor din Șaru Dornei și Panaci au participat la o excursie cu ghid în Parcul Național Călimani.

3. Înființarea unui nou punct de informare turistică în vecinătatea potecii tematice din Fosta Exploatare de Sulf Călimani, cu scopul de a îmbunătăți calitatea experienței de vizitarea Parcului Național Călimani, responsabilizând, totodată, comunitatea și oaspeții ei în direcția respectului pentru natură și biodiversitatea acesteia.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Turism
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava