Concert pascal
MOPAN Suceava

Teatrul Tineretului vă invită sâmbătă, 16 decembrie, ora 19:00, în Sala Mare, la Premierea spectacolului RĂZBOI ȘI PACE ȘI… de Clemens Bechtel, după celebrul roman al lui Lev Tolstoi.

„Război și pace”, scris la mijlocul secolului al XIX-lea în urma participării autorului la conflictele armate din perioada respectivă, radiografiază în detaliu psihologia și natura umană, independente de o anumită epocă. Producția Teatrului Tineretului propune o revizitare a romanului lui Tolstoi, din perspectiva contextului global actual, în care reconfigurarea sferelor de influență cere tribut de sânge pe mai multe continente.

Cele mai stringente întrebări ale spectacolului creat la Teatrul Tineretului se axează pe moralitatea și justețea războiului, dar și pe efectele resimțite individual și la nivel de societate. Sunt cercetate motivațiile care stau la baza declanșării conflictelor de mare anvergură, atât ale celor aflați în poziții de putere, cât și ale celor dispuși să lupte pentru ei.

În acord cu viziunea lui Tolstoi, ne dorim ca acest spectacol să activeze memoria colectivă și să evidențieze absurdul războiului de orice fel. Istoria se repetă doar dacă o lăsăm.

RĂZBOI ȘI PACE ȘI…

după Lev Tolstoi

un spectacol de Clemens Bechtel

scenografia: Vesna Hiltmann

muzica originală și video: Alex Halka

lighting design: Costi Baciu

asistență de regie: Corina Grigoraș

traducere roman: Nicolae Iliescu

scenariu: Clemens Bechtel

traducere scenariu: Lucian Branea

 

Cu: Emanuel Becheru, Daniel Beșleagă, Paul-Ovidiu Cosovanu, Corina Grigoraș, Cătălina Eșanu, Ecaterina Hâțu, Maria Hibovski, Florin Hrițcu, Dragoș Ionescu, Andrei Merchea- Zapotoțki, Mălina Moraru

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava