Festivalul international Ciprian Porumbescu 2024
MOPAN Suceava

Campionatele Naţionale de Tir cu Arcul care s-au disputat de curând la Iaşi au prilejuit din nou sportivilor de la CSM Suceava şi CSŞ Rădăuţi o comportare deosebită, ei reuşind să urce de 13 ori pe podiumul de premiere.

Pentru prima oară, Elena Gheorghiţă de la CSM Suceava a reuşit să cucerească titlul naţional având cel mai bun punctaj în proba în care a tras pe distanţa de 70 de metri, la fel ca la Jocurile Olimpice. Cea de-a doua medalie de aur pentru cel mai titrat club suceveană a fost adusă de echipa masculină de seniori, echipă formată din Andrei Dănilă, Mihailov Costaş şi Andri Dorochov.

Sportivii pregătiţi de Rozalia Deneş au urcat de şase ori şi pe treapta a doua a podiumului de premiere. Mihailov Costaş a devenit vicecampion naţional, la fel ca şi  echipa de senioare alcătuită din Elena Gheorghiţă, Ioana Trufin şi Teodora Cîrdeiu. În concursul echipelor mixte de seniori, CSM Suceava a mai cucerit o medalie de argint prin Andrei Dănilă şi Elena Gheorghiţă, locul III fiind ocupat de echipa de juniori I de la CSM Suceava, echipă formată din Călin Hrihor şi Emilia Forray.

„Îi felicit pe sportivii noştri pentru performanţele obţinute la acest Campionat Naţional. Mulţumim Primăriei şi Consiliului Local Suceava pentru sprijinul acordat în obţinerea acestor rezultate” a declarat antrenoarea arcaşilor suceveni, Rozalia Deneş.

Zestrea de medalii ale arcaşilor suceveni la Campionatele Naţionale a fost completată de sportivii de la CSŞ Rădăuţi. Sportivii de la clubul rădăuţean pregătitţi de soţii Alexandru şi Rozalia Deneş şi Ioana Trufin au urcat de şapte ori pe podiumul de premiere. Tânărul Călin Hrehorciuc a dominat proba individuală a juniorilor câştigând titlul de campion la individual.

Tot în competiţia individuală, Andrei Huţanu şi Melania Mitric au cucerit medaliile de bronz.

În concursul pe echipe, formaţia alcătuită din Călin Hrehorciuc, Andrei Huţanu şi Marius Moisiuc a cucerit medalia de aur în competiţia juniorilor I. Echipa a II-a a CSŞ Rădăuţi formată din Tudor Buzilă, Paul Turasmiuc şi Denis Prelicean s-a situat pe locul III în aceeaşi probă.

În competiţia echipelor mixte pentru juniori I, Andrei Huţanu şi Teodora Cîrdeiu s-au clasat pe locul III, în timp ce Melania Mitric, Teodora Foray şi Teodora Cîrdeiu s-au situat pe locul al treilea în proba de senioare pe echipe.

Următorul concurs de anvergură pentru arcaşii suceveni va fi Campionatul Naţional de Tir Sportiv Field care va avea loc la Jimbor, în judeţul Braşov.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava