Concert pascal
MOPAN Suceava

Liceenii din România, care nu sunt membri ai Uniunii Scriitorilor şi nu au debutat editorial, pot participa la Concursul de dramaturgie „Matei Vişniec”. Marele premiu va fi acordat chiar de dramaturgul rădăuţean pe 30 mai, la Suceava. Data limită de înscriere este 15 mai.
Prima ediţie a Concursului de dramaturgie „Matei Vişniec” este organizată de Clubul Rotary Suceava – Bucovina, în colaborare cu Societatea Scriitorilor Bucovineni. Competiţia se adresează doar elevilor de liceu şi îşi propune să descopere, să sprijine şi să promoveze noi şi autentice talente în rândul tinerilor dramaturgi. Sunt acceptate în concurs lucrări nepublicate şi nepremiate la alte concursuri literare, tehnoredactate cu diacritice.
“Fiecare participant are dreptul de a se înscrie în concurs cu o piesă scurtă de maximum 10 pagini, cu maximum 5 personaje. Lucrările, însoţite de un CV al participantului la concurs -care va conţine numele şi prenumele, locul şi data naşterii, studii, activitatea literară, adresa completă, numărul de telefon şi adresa electronică- vor fi semnate ….. Un juriu stabilit de Societatea Scriitorilor Bucovineni, alcătuit din profesori, scriitori, membri ai Uniunii Scriitorilor din România, va face o preselecţie a textelor trimise. Primele 10 piese rezultate în urma jurizării vor fi trimise dramaturgului Matei Vişniec, care va alege lucrarea care va primi Premiul „Matei Vişniec” pentru dramaturgie, oferit de Clubul Rotary Suceava – Bucovina”, a declarat Carmen Veronica Steiciuc, preşedintele SSB.
Lucrările trebuie trimise până pe data de 15 mai a.c. pe adresa concursdramaturgie@yahoo.com”. Bibliografia recomandată de dramaturgul Matei Vişniec elevilor care vor să participe la concurs este următoarea: Eugen Ionescu – „Rinocerii”, Samuel Beckett – „Aşteptându-l pe Godot”, Fridrich Dürrenmatt – „Biderman şi incendiatorii”, Marin Sorescu – „Iona”, Luigi Pirandello – „Şase personaje în căutarea unui autor”, Alina Nelega – „Amalia respira adanc”, Vlad Zografi – „Petru sau petele din soare”. Laureatul va fi anunţat până la data de 23 mai a.c., pentru a fi prezent la Suceava, pe 30 mai, la festivitatea de premiere care va avea loc în cadrul „Zilelor Matei Vişniec”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava