Concert pascal
MOPAN Suceava

În satul Mironu din comuna Valea Moldovei au fost inaugurate vineri o școală și o grădiniță la standarde europene fiind dotate cu mobilier modern și cu toate utilitățile. Evenimentul s-a desfășurat în prezența subprefectei de Suceava, Silvia Boliacu, a șefei Inspectoratului Școlar Județean, Gabriela Mihai, a cadrelor didactice și a localnicilor. Nu au lipsit primarul Constantin Moroșanu și directorul școlii coordonatoare din Valea Moldovei, Mihai Fedorovici. Cele două unități de învățământ atât de necesare pentru comunitatea din Mironu au fost sfințite slujba fiind oficiată de un sobor de preoți din localitate.

Silvia Boliacu a felicitat autoritățile locale pentru implicare, răbdare și pentru voința de a duce lucrurile până la capăt

Silvia Boliacu a felicitat autoritățile locale pentru implicare, răbdare și pentru voința de a duce lucrurile până la capăt. Aceasta a vorbit despre valoarea totală a investiției, de peste 3 milioane de lei și despre necesitatea finalizării ei, dând dovadă că știe foarte bine problemele comunității de la Valea Moldovei. La rândul său, Gabriela Mihai a mărturisit că este un moment de mare bucurie și emoție pentru ea și că au fost și clipe în care i-au dat lacrimile sau a oftat după ce a inspectat împreună cu subprefectul de Suceava condițiile din unele școli din mediul rural, înainte de începerea noului an școlar. De menționat că grădinița a început să fie ridicată încă din 2008, cu bani de la Ministerul Educației, iar școala ulterior  în 2011. Investițiile au fost însă abandonate în mai multe rânduri din lipsă de fonduri de la buget. Primarul Moroșanu a mărturisit că nu i s-au alocat fonduri pe motive politice, dar a sperat că într-o zi visul de a avea o școală și o grădiniță moderne la Mironu se va împlini.

Profesori și învățători merg din casă în casă, în comunitatea de rromi de la Mironu pentru a-i convinge pe localnici să își aducă la școală copiii

El a arătat că în ultimii ani copiii au învățat într-o școală veche și în trei schimburi. Directorul școlii coordonatoare din Valea Moldovei, Mihai Fedorovici, spune că profesori și învățători merg din casă în casă, în comunitatea de rromi de la Mironu pentru a-i convinge pe localnici să își aducă la școală copiii și să îi încurajeze să învețe, mai ales că acum au condiții extraordinare. Peste 400 de copii vor intra în noile săli de clasă la începutul acestui an școlar.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava