Lume lume hai la targ
MOPAN Suceava

Marţi, 11 iunie 2024, ora 17.00, Alianța Franceză, în parteneriat cu Centrul de Cercetare Analiza Discursului (CADISS) al Universităţii « Ştefan cel Mare » din Suceava, organizează seminarul Crise de la vérité et imprévisibilité : approche sémiotique/Criza adevărului şi imprevizibilitatea: un demers semiotic, susţinut de Juan Alonso Aldama, profesor la Universitatea Paris Cité din Franţa.

Juan Alonso Aldama este un cunoscut cercetător în semiotica discursului politic şi social şi în comunicare, cu numeroase publicaţii în acest domeniu, care abordează probleme de mare actualitate precum implicarea socială a cercetătorilor semioticieni, stereotipuri semiotice sau semiotica conflictualităţii.

Cu ocazia acestei întâlniri, va fi prezentată una din cele mai recente apariţii editoriale ale autorului La tension politique: Pour une sémiotique de la conflictualité/ Tensiunea politică: Pentru o semiotică a conflictualităţii (L’Harmattan, 2023), care constituie şi punctul de plecare al dezbaterii. Momentele de criză şi conflict sunt caracterizate, conform autorului, de o criză a adevărului şi de imprevizibilitatea evenimentelor viitoare, fapt care poate duce la o redefinire a discursului socio-politic actual.

Conferinţa se adresează publicului larg interesat de probleme sociologice, politologice, de filozofia socialului, studenţilor, profesorilor şi cercetătorilor care doresc să înţeleagă modul în care funcţionează şi se modifică discursul politic într-un context conflictual, dar şi aspecte mai generale legate de comunicarea în societatea actuală.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava