Concert pascal
MOPAN Suceava

Spitalul Municipal din Rădăuți a implementat un revoluționar sistem de transport al probelor de laborator, plasmei sanguine, radiografiilor, analizelor, flacoanelor de injecții, documentelor etc. în mod fiabil și fără nici un risc de deteriorare. Directorul unității spitalicești din Rădăuți, dr. Flaviu Sima, a precizat că în momentul de față transportul probelor de laborator se face printr-un sistem de tuburi pneumatice Aerocom.

Flaviu Sima a ținut să precizeze că Spitalul Municipal Rădăuți nu a plătit nici un leu pentru noul sistem de transport al probelor de laborator, acesta fiind o donație din partea companiei Sante International. „Cu ajutorul noii reţele de conducte cu vacuum, eprubetele practic zboară de la un etaj la altul, până în laboratorul unde se fac analizele. Astfel, angajaţii spitalului pot dedica timpul suplimentar bolnavilor, în loc să completeze documente şi să transporte probele dintr-o secţie în alta. Practic, acest sistem scuteşte ore preţioase pentru pacienţi şi mai ales pentru personalul medical nevoit până acum să parcurgă kilometri întregi prin clădirea spitalului”, a spus directorul Spitalului Municipal Rădăuți.

El a arătat că la fiecare nivel al spitalului a fost montată câte o stație de trimite/primire a probelor de laborator, iar pentru fiecare secție a spitalului a fost stabilită o culoare pentru diferențierea probelor. Dr. Flaviu Sima a arătat că noul sistem este extrem de folositor, având în vedere că anual, personalul auxiliar din spitalul municipal parcurgea sute, poate mii de kilometri, transportând sânge sau alte probe pentru analize de laborator, medicamente sau documente între diverse secții sau servicii din cadrul spitalului, toate acestea în detrimentul timpului alocat pentru îngrijirea pacientului.

„Acum, timpul necesar pentru aceste operațiuni a fost câștigat și alocat îngrijirilor medicale prin implementarea unui sistem automat de transport pe bază de vacuum. Astfel, probele biologice recoltate de la pacienţi ajung în laboratorul de analize al Spitalului Municipal Rădăuți în câteva secunde cu ajutorul noului sistem de transport cu vacuum”, a mai spus dr. Flaviu Sima.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava