Concert pascal
MOPAN Suceava

Primăria comunei Moldoviţa vrea să achiziţioneze 16,55 hectare de teren situat în locul numit „Rija Hojda” având categoria de folosinţă păşune însă nu reuşeşte din cauza Consiliului Local. Deliberativul a respins în două rânduri proiectul de hotărâre iniţiat de primarul Traian Iliesi privind achiziţionarea păşunii cei care au votat împotrivă fiind consilierii social democraţi.

Consiliul Local Moldoviţa are o distribuţie pestriţă câte şase aleşi de la PSD şi PNL, doi de la PMP şi unul de la ALDE pentru aprobarea proiectului fiind nevoie de două treimi din voturi. Primarul Traian Iliesi s-a arătat revoltat de votul negativ al social democraţilor subliniind că suprafaţa de păşune era extrem de necesară pentru comună întrucât oamenii nu au unde să ducă animalele la păşunat. „Păşunea a fost dată gratuit în 1994 tot de către social democraţi iar acum noi încercăm să reîntregim corpul de păşune al comunei care este insuficient pentru animalele oamenilor. Vrem să cumpărăm cu un preţ corect cele 16,55 hectare de păşune de la domnul doctor Ştefan Tomescu. După mai bine de 20 de ani când au dat terenul cu titlul gratuit şi au lăsat comuna descoperită să nu aibă animalele unde păşuna cei de la PSD repetă isprava opunându-se reîntregirii păşunii de două ori în Consiliul Local. Am iniţiat proiectul pentru a repara greşeala din 1994”, a spus Iliesi.

El i-a acuzat pe aleşii social democraţi că în acest mandat nu au promovat nici un proiect pentru comună deşi în campania electorală au promis multe iar la preluarea mandatului au jurat să apere interesele locuitorilor. „Consilierii PSD au fost de acord cu înstrăinarea păşunii în 1994, au fost de acord să facă din comună oraş în 2004, au fost de acord cu proiectul utilităţi şi mediu care a îngropat comuna în datorii, cu înstrăinarea fabricii de cherestea către Omar Hayssam, şi cu vânzarea a două mocăniţe istorice în Europa”, a mai spus primarul de Moldoviţa.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava