Concert pascal
MOPAN Suceava

Teatrul Tineretului încheie 2021 cu spectacolele FRONTAL și O SCRISOARE PIERDUTĂ, relevante pentru contextul actual, în care discursurile publice și curentele de opinie adâncesc polarizarea la nivelul societății românești și nu numai.

Pe 11 și 12 decembrie publicul este invitat la FRONTAL, un spectacol de Gianina Cărbunariu, iar în datele de 17, 18, 19 decembrie la O SCRISOARE PIERDUTĂ, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu. Toate reprezentațiile încep la ora 18:00.

Pornind de la „Povestea unui om leneș” a lui Ion Creangă, FRONTAL este o invitație la reflecție asupra consecințelor pe care le provoacă la nivel social asocierea sărăciei cu lenea. Spectacolul are la bază o amplă documentare pe tema muncii, care a inclus interviuri realizate de membrii echipei artistice cu persoane de diferite vârste și profesii. Creșterea numărului de persoane care trăiesc sub pragul de subzistență, împreună cu direcționarea furiei publice, prin discursuri intens mediatizate, către așa-numitul „asistat social“, alimentează tensiuni gata oricând să erupă.

Spectacolul a fost premiat în cadrul celei de-a XX-a ediție a Premiilor Radio România Cultural, la categoria „Teatru”.

O SCRISOARE PIERDUTĂ, cea mai recentă premieră TT, este o revizitare a celebrei piese scrise de Ion Luca Caragiale, prin prisma tarelor pe care societatea românească actuală le are în comun cu cea din vremea lui Caragiale: mentalitatea-kitsch, adică mediocritatea care proliferează în special în societățile instabile, excesele identitare care acoperă vidul valoric, comportamentul social subordonat interesului personal și de grup, nu interesului comunitar.
***
Accesul la spectacole se va face cu respectarea regulilor sanitare legale privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Participarea este permisă doar pe baza certificatului verde, care să ateste finalizarea schemei complete de vaccinare (de cel puțin 10 zile) sau trecerea prin boală (valabil între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării).

Purtarea corespunzătoare a măștii este obligatorie pe durata evenimentului.
Locurile sunt limitate.
***
Bilete: www.bilete.ro/categorii/teatru/teatrul-tineretului-piatra-neamt/

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava