Concert pascal
MOPAN Suceava

Spitalul Judeţean de Urgenţă « Sf. Ioan cel Nou » de la Suceava va fi dotat cu un angiograf de ultimă generaţie, un aparat complex cu ajutorul căruia se investighează starea vaselor sanguine. Anunţul a fost făcut de preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, care a declarat că angiograful va fi achiziţionat printr-un proiect european în baza unui parteneriat încheiat între Spitalul Judeţean şi Academia de Ştiinţe Medicale. Proiectul, a spus Nechifor, este unul naţional şi vizează achiziţionarea unui număr de 20 de angiografe. El a subliniat că Spitalul Judeţean de Urgenţă de la Suceava, unitate aflată în subordinea Consiliului Judeţean,  este printre puţinele din ţară prinse în acest proiect. « Suceava va fi parte a acestui proiect naţional. Elementul de noutate este că va exista o componentă de cercetare ştiinţifică pe lângă componenta de tratament medical. Suceava a fost aleasă în această echipă selectă de spitale sau institute pentru că am demonstrat că am avut capacitatea să putem fruncţiona pe un centru care face în acest moment  angiografii, care salvează vieţi, care a scăzut într-o măsură importantă rata mortalităţii pe sosiri care veneau către zona de angiografie. Cred că ne va ajuta foarte mult componenta de cercetare medicală pentru că în felul acesta noi vom putea să intrăm în mai multe programe medicale inclusiv pe finanţare asigurată de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate », a declarat Nechifor.

Punerea în funcţiune a aparatului este prevăzută pentru data de 30 noiembrie 2015


Directorul medical al Spitalului Judeţean, Tiberius Brădăţan, a declarat la rându-i că angiograful este unul extrem de performant care permite vizualizarea circulaţiei sanguine la nivel de vas capilar. Scopul proiectului, a spus Brădăţan, este acela de a realiza la nivel naţional o reţea de angiografe care să facă o hartă a afecţiunilor vasculare care mai apoi să fie tratate atât în centrele de excelenţă din spitalele clinice universitare cât şi în centrele care încept să aibă tradiţie cum este şi cel de la Suceava. «În urma discuţiei cu reprezentanţii Academiei de Ştiinţe Medicale şi ai Ministerului Sănătăţii s-au deschis câteva direcţii principale de cercetare dezvoltare. Prima şi cea mai importantă şi în care deja avem o experienţă destul de importată este vorba de afecţiunile cardiovasculare. Este vorba de diagnosticarea cu maximă acurateţe a infarctului de miocard şi tratamentul acestuia.
Tratamentul lui presupune fie o abordare medicală cu medicamente, fie implantarea de stenturi care se face deja la spitalul judeţean, fie intervenţie chirurgicală by- pass-ul coronarian lucru care ne preocupă acum să facem şi la Suceava. Avem deja un chirurg ne mai trebuie încă unul care va putea forma o astfel de echipă », a declarat Brădăţan. Medicul Brădăţan vede încă două direcţii de abordare a angiografului şi anume vascularizaţia tumorilor şi urgenţele neurovasculare. Proiectul de achiziţionare a celor 20 de angiografe în valoare totală de 25 de milioane de euro are ca termen final de depunere data de 23 octombrie. Punerea în funcţiune a aparatului este prevăzută pentru data de 30 noiembrie 2015. Durata proiectului este de cinci ani după această dată angiograful urmând să rămână în proprietatea Spitalului Judeţean.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava