Concert pascal
MOPAN Suceava

Elevul sucevean Ştefan Dascălu a fost premiat la Concursul naţional de comunicări ştiinţifice ale elevilor de liceu la biologie. Concursul a avut loc în perioada 8-10 mai 2014 la Craiova, manifestarea având ca scop dezvoltarea interesului elevilor pentru cercetare în domeniul biologiei şi evaluează abilităţile acestora de a realiza forme complementare de învăţare.

Concursul se concretizează prin realizarea de proiecte de cercetare elaborate pe baza unei teme propuse de participanţi. Realizarea proiectului şi a investigaţiei ştiinţifice se face sub îndrumarea profesorului de biologie.

Judeţul Suceava a fost reprezentat de Ştefan Dascălu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Petru Rareş”, îndrumat de doamna profesor Ramona Morar.

Lucrarea prezentată în concurs de elevul sucevean, „Atenţia – mecanism de integrare a organismului în mediu”, are la bază experimente prin care se demonstrează în ce măsură starea de atenție poate fi controlată și chiar dezvoltată.

Scopul lucrării a fost să demonstreze că, prin antrenament, indivizii normali care folosesc dispozitive pe care le controlează folosindu-se de starea de atenție, pot să-și îmbunătăţească abilitatea de a se concentra. Autorul lucrării lansează ideea că unele dispozitive de tip joc ar putea fi utilizate de copiii care suferă de ADHD pentru a-şi dezvolta capacitatea de inducere a stării de atenție.

Trebuie menţionat că lucrarea ştiinţifică a elevului Ştefan Dascălu, laureată cu marele premiu la Concursul naţional de comunicări ştiinţifice ale elevilor de liceu la biologie de la Craiova, este o componentă a unei serii de cercetări derulate de elevii Colegiului Naţional „Petru Rareş” Suceava în cadrul grupelor de cercetare ştiinţifică şcolară „Nexus” coordonate de profesori de fizică, biologie, informatică sau geografie, cercetări care s-au finalizat de-a lungul anilor cu invenţii şi inovaţii.

Suceveanul Ştefan Dascălu a fost premiat la Concursul naţional de comunicări ştiinţifice ale elevilor de liceu la biologie, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava