Concert pascal
MOPAN Suceava
Galerie foto40 poze în acest set

Mii de suceveni au ieșit marți seară pe străzile municipiului Suceava pentru a lua parte la procesiunea de Sânziene cu moaștele Sf. Ioan cel Nou. În acest an procesiunea a fost una de-a dreptul impresionantă la ea particpînd câteva sute de preoți de la bisericile din județ, măicuțe, copii cu flori în mîini îmbrăcați în port popular, plutoane de jandarmi și soldați de la vânători de munte. Racla cu moaștele Sf. Ioan cel Nou de la Suceava purtată pe umeri de preoți  a fost flancată de jandarmi care purtau torțe aprinse.

Din procesiune nu au lipsit Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților IPS Calinic și PS Damaschin

Prima oprire din cadrul procesiunii a fost la Biserica „Învierea Domnului”. Procesiunea s-a îndreptat apoi spre Strada Ana Ipătescu, la Biserica Domnițelor fiind cea de-a doua oprire. A continuat pe Strada Petru Rareș, cu oprire la Biserica „Sfântul Dumitru”, și apoi pe Strada Curtea Domnească – Strada Vasile Alecsandri – Strada Mihai Eminescu, următoarea oprire fiind la Biserica Sfântul Nicolae. De aici s-a urcat pe Strada Mărășești spre Biserica „Nașterea Domnului” (Catedrala), unde a fost cea de-a cincea oprire. În continuare, s-a mers pe Bulevardul George Enescu și Strada Universității, o nouă oprire fiind în fața Universității „Ștefan cel Mare”. De aici s-a plecat pe Bulevardul 1 Mai, apoi pe Strada Mihai Viteazu, până la Biserica „Nașterea Maicii Domnului”, pentru o altă oprire. Traseul a continuat pe Strada Trandafirilor, prin parcarea Hotelului Bucovina, până la Prefectura Suceava, unde a fost cea de-a noua oprire, iar apoi s-a coborât pe Strada Mitropoliei până la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou”. În acest an, din motive care țin de evitarea răspândirii noului virus, nu s-a mai trecut pe sub racla Sfântului, așa cum se obișnuia până acum. Nu s-au înregistrat incidente.

Sute de preoți și jandarmi cu făclii într-o impresionantă procesiune pe străzile Sucevei cu moaștele Sf. Ioan cel Nou, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava