Concert pascal
MOPAN Suceava

Teatrul Național din Timișoara lansează un nou proiect, asumat în traseul Vocile orașului din Programul Cultural 2019, bidbook TM 2021, program implementat de Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii. Proiectul Central Park își propune să demonstreze felul în care oamenii se pot exprima și se pot face înțeleși prin dans.

Concret, în săptămâna 21 – 26 octombrie 2019, Teatrul Național organizează o serie de ateliere de dans cu persoane cu deficiențe de auz, susținute de reputatul coregraf francez de origine maghiară Pál Frenak, alături de actori ai Naționalului timișorean. Atelierele se vor finaliza cu un performance – un spectacol de teatru-dans, programat sâmbătă, 26 octombrie, de la ora 18, la Sala 2 a Teatrului Național, în care vor evolua, împreună, persoanele cu deficiențe de auz și actorii implicați în proiect. Astfel, Teatrul Național va face un pas mai departe în depășirea barierelor între diferitele comunități, respectiv pentru integrare și coeziune socială.

Nu în ultimul rând, implicarea în acest proiect a marelui coregraf și dansator Pál Frenak, reprezintă un eveniment deosebit, important atât pentru cei implicați în proiect, cât și pentru „cartea de vizită” culturală a orașului. Prin intermediul Teatrului Național, Timișoara a beneficiat de creația acestui extraordinar artist, prin spectacolele realizate la Teatrul Național și, de asemenea, în cadrul FEST – FDR, toate aceste bucurându-se de un succes răsunător.

Proiect cultural realizat în parteneriat cu Asociaţia Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii, finanţat de Ministerul Culturii și Identităţii Naţionale, co-finanţat de Primăria Municipiului Timișoara și Consiliul Local, parte a Programului Cultural TM2021 din anul 2019.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava