Concert pascal
MOPAN Suceava

Fundația Orange a anunțat lista celor mai bune 10 materiale educaționale digitale, premiate cu echipamente digitale performante în valoare de peste 8500 de euro, la cea de-a cincea ediție a concursului #Digitaliada. Comisia formată din elevi a oferit, în acest an,premiul de popularitate proiectului Lecții Biologie și Chimie pentru Gimnaziucreat de Florin Viu, profesor de biologie și chimie la Școala Gimnazială „Nicolae Stoleru” din Baia, Suceava. Platforma sa reunește o colecție de lecții interactive, laboratoare virtuale, schițe, jocuri și teste de evaluare labiologie și chimie pentru clasele din învățământul gimnazial. Premiul este o tabletă grafică, în valoare de aproximativ 500 de euro.

„În spatele website-ului educațional pe care l-am înscris la ediția din acest an a concursului #Digitaliada, stă dorința mea de a fi în locul în care mă simt cel mai bine: alături de tânăra generație, de cetățenii de mâine ai acestei țări. Am început în urmă cu mulți ani cu Chimia, apoi am continuat cu Biologia, realizând și utilizând la clasă materiale de concepție proprie, pe care am căutat să le îmbunătățesc permanent. Am ținut cont de sfaturile primite de la elevii mei, de dorința împărtăși cu ei materialele și nu în ultimul rând de dorința mea de a mă autoperfecționa. Faptul că materialul s-a impus chiar la categoria jurizată de către elevi mă face să mă simt, cu adevărat, onorat”, mărturisește Florin Viu.

Peste 200 de materiale digitale au fost înscrise pe site-ul www.digitaliada.ro în decursul celor trei luni de concurs, iar 10 dintre ele au fost desemnate câștigătoare ale acestei ediții. Toate proiectele înscrise au fost validate de experți educaționali, iar materialele finaliste au fost evaluate de juriul competiției, dar și de o comisie a elevilor, care a a acordat premiul de popularitate.

„Materialele educaționale disponibile gratuit în platforma Digitaliada au fost de mare folos în anul acesta de pandemie în care școala s-a desfășurat mai mult online. În Digitaliada, încurajăm prin concurs crearea de materiale digitale educaționale pentru că resursele deschise disponibile în limba română sunt încă foarte limitate din păcate”, a declarat Amalia Fodor, director al Fundației Orange.

Juriul #Digitaliada din acest an a fost compus din Radu Gologan, Profesor Doctor la Facultatea de Științe Aplicate a Universității Politehnica din București, Olivia Vereha, co-fondator Code4Romania, Cristian China-Birta, antreprenor online, Dragoș Iliescu, Profesor universitar în cadrul Facultății de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității din București și Amalia Fodor, Director al Fundației Orange.

Limba și literatura română, matematica, geografia, chimia și educația muzicală au fost printre materiile din rândul cărora au ieșit anul acesta proiectele câștigătoare, la cele 6 categorii de concurs: Aplicații, Conținut video, Proiectare didactică, Alte materiale educaționale, Categoria Elevi 14-17 ani și Categoria Popularitate – premiu acordat de elevi. În cadrul fiecărei categorii, a fost premiat câte un material pentru învățământul primar și unul pentru învățământul gimnazial.

Proiectele câștigătoare sunt disponibile în secțiuneaMateriale Premiate. Toate materialele înscrise pe www.digitaliada.rosunt gratuite și pot fi folosite de toți profesorii, elevii și părinții în căutare de resurse educaționale digitale.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava