Concert pascal
MOPAN Suceava

Liderul consilierilor judeţeni PDL Suceava, Vasile Ilie, a solicitat conducerii judeţului să facă demersuri pentru ca Suceava să fie inclusă în Master Planul de Transporturi al României. Vasile Ilie a spus ieri în şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean că în Master Planul General pe Transporturi prezentat marţi, 8 aprilie a.c., de către ministrul Dan Şova, judeţul Suceava nu se regăseşte în nici un proiect pentru construcţia de autostrăzi. „Din hărţile prezentate de ministrul transporturilor Dan Şova s-a putut observa clar că Suceava nu există pentru Ministerul Transporturilor. Şi dacă la Suceava se implementează acel proiect pentru modernizarea aeroportului, considerăm că este nevoie ca judeţul nostru să beneficieze şi de autostrăzi”, a spus Vasile Ilie. El a solicitat „în numele sucevenilor”, ca atât preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, cât şi omologul acestuia din judeţul Botoşani, Florin Ţurcanu, precum şi parlamentarii, să facă demersuri comune pentru ca această zonă a ţării să fie repusă pe harta Ministerului Transporturile cu proiecte pentru construcţia de autostrăzi.
În replică la solicitarea făcută de Vasile Ilie, preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a spus Suceava este pe harta Ministerului Transporturilor, şi mai mult, va avea acces la două autostrăzi. „Am fost şi eu prezent, împreună cu vicepreşedintele Ilie Niţă, la summitul în care a fost prezentat Master Planul de Transporturi, şi am văzut şi că somnul senator Gheorghe Flutur era pe holurile unde erau prezentate hărţile cu viitoarele autostrăzi. Şi vreau să spun că Suceava este pe hartă, şi are acces la două autostrăzi. Şi vorbim aici de autostrada Bucureşti – Braşov – Bacău – Siret, dar şi la coridoarele europene IV şi IX”, a explicat Nechifor.
El a atras atenţia că în momentul de faţă cele două autostrăzi care ar urma să treacă prin Suceava nu au nici un studiu tehnic sau de fezabilitate pentru a putea fi realizate. „Din 1990 încoace, Guvernele României, indiferent cum s-au numit şi cine le-a condus, nu au alocat nici un lei pentru studii de fezabilitate care să includă şi Suceava”, a spus şeful administraţiei judeţene. Cătălin Nechifor a mai precizat că Ministerul Transporturilor va demara procedurile pentru organizarea licitaţiei în vederea realizării studiilor tehnice şi de fezabilitate pentru autostrăzile care ar urma să traverseze judeţul Suceava. „Până acum nu s-a făcut nimic. Acum facem primul pas”, a afirmat preşedintele CJ Suceava. El i-a mai spus lui Vasile Ilie că şi liderul PDL Suceava, Gheorghe Flutur, poate să-i confirme faptul că există proiecte de autostrăzi care vor ajunge până la Suceava şi Siret.

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava