Concert pascal
MOPAN Suceava

Calendarul competițional al Campionatului de Fotbal dedicat tinerilor din Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a fost încărcat în săptămâna aceasta, în care l-am sărbătorit pe Sfântul Proroc Ilie Tezviteanul. Tinerii jucători au fost angrenați în multe meciuri de fotbal, ce s-au jucat în zonele Rădăuți și Suceava.

Primele echipe parohiale de tineri, campioane zonale, calificate la faza finală de la Suceava, sunt VDS TEAM Vicovu de Sus (Protopopiatul Rădăuți) și Gura Humorului (Protopopiatul Suceava II). Echipa din Vicovu de Sus și-a câștigat locul în Marea Finală trecând de echipa parohială de tineri din Putna, scor 2-1, iar formația din Gura Humorului s-a calificat mai departe înfrângând tot cu scorul 2-1 echipa din Bosanci.

23 echipe parohiale de tineri au luat startul în cadrul competiției zonale, în săptămâna 18-23 Iulie, 17 formații din Protopopiatul Rădăuți și 6 din Protopopiatul Suceava II. Meciurile au fost frumoase, atractive, cele mai multe echilibrate.

Pentru tineri este o ocazie inedită, incredibilă, de a participa la o competiție de fotbal, unde se întrec cu alți tineri din alte parohii, din alte zone. Cei mai mulți dintre ei sunt obișnuiți cu mersul Duminică de Duminică la biserică, unii dintre ei fiind cântăreți buni la strană. După zicala din bătrâni „cin’ s-aseamănă s-adună”, suntem convinși și că toți tinerii conștientizează că fără Dumnezeu nu putem face nimic. Tot talentul și sclipirea se datorează luminării minții pe care doar Dumnezeu o dă. Un șut bun, materializat în gol, face diferența pe tabelă, așa cum în viață un pas către Dumnezeu poate schimba destinul unui tânăr în mult bine.

Pe lângă mișcare și deconectare, fotbalul înseamnă și întâlnire, comuniune. Tinerii se adună unii cu alții, învață să fie o echipă, să aibă spirit de echipă, să acționeze împreună, să tragă toți pentru același scop: victoria corectă, muncită, frumoasă. Iată cum valorile creștinești, care clădesc o societate, pot fi crescute și în cadrul unei competiții sportive pentru tineri!

Un moment deosebit a fost festivitatea de premiere de la Rădăuți. Părintele Ionel Maloș, Protopop de Rădăuți, a acordat două diplome de excelență și câte 1.000 lei, tinerilor Bianca – Ioana Teleagă ( 10 la Bacalaureat ) și Răzvan Moldovan ( vicecampion național la atletism), cu sprijinul Asociației BUCOVINA VERDE Rădăuți.

Prin acest proiect – Campionatului de Fotbal pentru tinerii din Parohiile Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților – dorim să transmitem un mesaj generației tinere de a face mișcare, sport, pentru că sedentarismul, petrecerea îndelungată pe internet (rețele de socializare, jocuri video) și pe telefon dăunează grav sănătății și dezvoltării fizice, psihice și duhovnicești. Campionatul este organizat de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților împreună cu Asociația Județeană de Fotbal Suceava.

Mulțumim Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților pentru binecuvântare și pentru tot sprijinul! Mulțumim pentru colaborare d-lui Ciprian Anton, Inspector General Adjunct în cadrul Inspectoratului Școlar Suceava și Președintele Asociației Județene de Fotbal Suceava. Mulțumim d-lor prof. de Educație Fizică, arbitrilor și cadrelor medicale. Mulțumim mass-mediei care a primit bine proiectul și promovează în continuare Competiția. Mulțumim pentru implicare D-lui Primar al Municipiului Rădăuți Bogdan Loghin și D-lui Comandant al ISU Rădăuți Constantin – Mihai Parasca. Mulțumim tuturor celor care care au fost alături până acum în cadrul Competiției și tuturor celor care intenționează să ne fie alături pe viitor!

Competiția e în toi. Așteptăm în perioada următoare să se completeze tabloul Marei Finale cu alte echipe parohiale de tineri pentru Protopopiatul Suceava I, Protopopiatul Câmpulung Moldovenesc și Protopopiatul Fălticeni.

pr. Justinian-Remus A. Cojocar

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava